Brussel·les

Soria adverteix a les elèctriques que només avalarà el dèficit tarifari d'enguany si no apugen preus

El ministre d'Indústria ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on s'ha reunit amb el comissari d'Energia per explicar-li la reforma elèctrica espanyola. La Comissió Europea ha dit que continuarà examinant les mesures del govern espanyol per si vulneren la normativa europea.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha viatjat a Brussel·les per reunir-se amb el comissari de l'Energia Günther Oettinger. Soria li ha volgut explicar els detalls de la reforma elèctrica espanyola davant dels dubtes que ha aixecat. L'executiu comunitari ha assegurat que la reunió ha estat "constructiva", però sembla que Soria no ha estat convincent ja que Oettinger ha dit que continuaran examinant si les mesures del govern espanyol vulneren les normes de la Unió Europea.

Un dels punts rellevants és el dèficit tarifari. El ministre espanyol ha advertit a les empreses elèctriques que el govern està disposat a donar un aval pel dèficit tarifari d'enguany, però "està condicionat al fet que els preus de l'electricitat no pugin el 12% que contínuament estan reclamant les elèctriques".

Soria ha afirmat que a Europa és on millor entenen la decisió del govern de retirar una aportació de 3.600 milions d'euros dels pressupostos a les elèctriques que anaven destinats a reduir el dèficit tarifari, però que ara serviran per reduir el dèficit públic.

El ministre ha parlat també amb el comissari sobre les interconnexions energètiques, el "fracking" i "la possibilitat que Espanya es converteixi en una gran plataforma de distribució de gas per a la resta d'Europa" perquè té una "sobrecapacitat" d'infraestructures.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut