El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, en una imatge d'octubre (ACN)
El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, en una imatge d'octubre (ACN)

Societat Civil Catalana destitueix el president, acusat d'irregularitats econòmiques

La junta directiva acusa José Rosiñol d'haver contractat serveis a l'empresa on treballa

RedaccióActualitzat

L'entitat Societat Civil Catalana està immersa en una guerra interna que aquest dimecres ha costat el càrrec al seu president, José Rosiñol.

La destitució l'ha decidida la junta directiva, que també hauria destituït tres membres més de la direcció, Ferran Brunet, Miriam Tey i Sixto Cadenas.

La majoria de la junta, que ha nomenat Álex Ramos com a nou president, els acusa a tots quatre de greus irregularitats econòmiques.

Notícia relacionada: Societat Civil Catalana denuncia el govern Puigdemont al Tribunal de Comptes per l'1-O​
 

Conflicte d'interessos

Segons ha avançat el diari digital Crónica Global, Ramos i els que li donen suport acusen Rosiñol d'haver contractat serveis, d'esquena a la junta, a l'empresa on ell mateix treballa, Manifiesto, per valor de més d'1 milió d'euros.

Segons aquest digital, des de l'estiu el sector crític, encapçalat per Ramos, reclama explicacions a Rosiñol, sense èxit, per aquest presumpte conflicte d'interessos.

El conflicte hauria comportat que la junta no s'hagués reunit des de llavors, malgrat el deute que arrossega l'entitat, de més de 500.000 euros.

Notícia relacionada: Multitudinària manifestació a favor de la unitat d'Espanya al centre de Barcelona​
 

Rosiñol ha convocat una assemblea general

Rosiñol, però, no hauria acceptat la destitució i ha convocat pel seu compte una assemblea general de l'entitat per al 17 de gener per ratificar els càrrecs de la junta i del president.

Societat Civil Catalana és una entitat civicopolítica que s'ha significat des de fa anys pel seu combat actiu contra l'independentisme català.

José Rosiñol, a la Moncloa reunit amb Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría (EFE)

ARXIVAT A:
Societat Civil Catalana
Anar al contingut