Imatge d'arxiu del govern Puigdemont
Imatge d'arxiu del govern Puigdemont
Madrid

Societat Civil Catalana denuncia el govern Puigdemont al Tribunal de Comptes per l'1-O

Els fa responsables d'haver gastat dos milions d'euros de fons públics per finançar el referèndum

RedaccióActualitzat

Societat Civil Catalana ha denunciat, conjuntament amb Advocats Catalans per la Constitució, l'expresident Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras i els 12 consellers del seu govern davant del Tribunal de Comptes.

Se'ls fa responsables de destinar gairebé dos milions d'euros dels fons públics per finançar el referèndum de l'1 d'octubre.

En l'escrit, es detalla que els diners s'haurien gastat en urnes, paperetes, cens electoral, dispositius informàtics, campanyes institucionals, webs informatius, així com en la cessió de locals públics com a col·legis electorals i convidant observadors internacionals.

En aquest sentit, requereixen al Tribunal de Comptes que demani a la Generalitat tota la documentació sobre aquestes despeses de forma desglossada. També demanen tota la informació recollida pel Ministeri d'Hisenda i de l'Interior

Consideren que aquests diners tenien una "finalitat il·lícita", que havia estat declarada il·legal pel Tribunal Constitucional.

 

 

Segons denuncien en l'escrit, amb el referèndum impulsat per Puigdemont, Junqueras, Forn, Turull, Romeva, Rull, Bassa, Borràs, Mundó, Vila, Comín, Ponsatí, Puig i Serret, també es va causar un perjudici directe a fons públics estatals de més de 87.000.000 euros.

És per això que demanen al Tribunal de Comptes que es traslladi la denúncia i posteriors actuacions a la Fiscalia i a l'Advocacia de l'Estat. 

Societat Civil Catalana ja va fer servir aquesta estratègia per aconseguir la condemna a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per l'organització del 9N.  Han de pagar prop de cinc milions d'euros.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OSocietat Civil CatalanaCarles Puigdemont
Anar al contingut