Façana de la residència Consorts Guasch de Capellades (Google Street View)
Façana de la residència Consorts Guasch de Capellades (Google Street View)

Sis morts en una residència d'avis a Capellades i una a Olesa per coronavirus

Ja són 55 les persones mortes a Catalunya des del començament de l'epidèmia i 2.702 les contagiades

Laura GalánActualitzat

Sis residents de la Fundació Privada Consorts Guasch de Capellades, a l'Anoia, han mort en les últimes hores, per l'epidèmia de coronavirus.

Ho ha comunicat el patronat i la direcció d'aquest centre de 80 places, situat a prop de la conca d'Òdena, confinada des de fa sis dies a causa de la pandèmia.

Segons han explicat, han habilitat la primera planta de la residència per confinar les persones afectades i fer-los "un control mèdic intensiu".

Ara mateix, segons Salut, hi ha 4 persones d'aquesta residència ingressades en un hospital afectades pel Covid-19. Hi ha altres persones amb símptomes de la malatia queestan aïllades al centre.

A Olesa de Montserrat ha mort una segona persona que estava ingressada a la residència Santa Oliva. Ho ha dit en un comunicat l'ajuntament de la població, que ha confirmat que ha mort per coronavirus a l'Hospital de Martorell.

De moment, segons el comunicat de l'ajuntament, el brot afecta cinc usuaris més del centre per a gent gran i cinc més estan esperant els resultats de les proves.

La residència, que té 106 places, ja seguia des de feia dies un protocol específic que restringia les visites als interns.

El consistori ha explicat que el centre té un protocol estricte pel que fa a l'organització dels torns de personal, per evitar el perill de propagació del coronavirus a la plantilla de la residència.

Als dos morts i els cinc ingressats per positiu de la residència, a l'Hospital de Martorell també hi ha cinc veïns d'Olesa ingressats amb coronavirus.


55 morts a Catalunya des del començament de l'epidèmia

La mort de 14 persones en les últimes 24 hores eleva a un total de 55 els morts a Catalunya a conseqüència de l'epidèmia de coronavirus, que també ha afectat 2.702 persones més, 92 de les quals estan greus i 228 són professionals sanitaris.

Segons ha informat el Departament de Salut, aquest dimecres s'han confirmat un total de 836 casos positius, el doble que dimarts.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut