Una nena de la mà d'un adult
Fins ara calia esperar a rebre el carnet de família monoparental a casa per poder utilitzar-lo (Raffaella Pagano/ACN)

S'incorpora el carnet de família monoparental a la cartera digital: què és i com funciona

Les prop de 70.000 famílies acreditades el podran tenir al mòbil i això facilitarà l'accés a descomptes i prestacions

RedaccióActualitzat

S'incorpora el carnet de família monoparental a "la meva cartera", el servei de la Generalitat que ja permetia tenir al mòbil la targeta sanitària individual (TIS) i el carnet de família nombrosa.

D'aquesta manera, les prop de 70.000 famílies de Catalunya que tenen acreditada aquesta condició podran tenir el document al telèfon mòbil i això els facilitarà l'accés als descomptes i prestacions a què tenen dret.

A més, millorarà la disponibilitat de l'acreditació, ja que fins ara calia esperar a rebre el carnet a casa per poder utilitzar-lo. A partir d'aquest dijous, un cop aprovat el reconeixement de família monoparental, és possible descarregar-se el carnet digital l'endemà mateix.

El document porta associat un codi QR que els establiments o institucions poden fer servir per validar-ne les dades i la vigència i fer efectius els avantatges que dona.

 

Què és la cartera digital

L'objectiu d'aquest servei creat per la Generalitat anomenat "La meva cartera" és unificar en un sol espai totes les targetes de la ciutadania que emet l'administració perquè qualsevol usuari es pugui identificar allà on calgui, d'una forma fàcil, còmoda i segura, com ho farien amb la targeta física. 

Per ara hi ha incorporades la targeta sanitària individual (TIS), el carnet de família nombrosa i el de família monoparental. La Generalitat vol incorporar-hi més endavant altres títols expedits per l'administració, com el de biblioteques o la T-mobilitat, així com de privats, per tenir els màxims carnets digitals possibles en un sol espai mòbil.
 

Com tenir "La meva cartera" al mòbil

Aquest "wallet" digital no és una aplicació que es descarregui al telèfon, sinó un servei al qual s'accedeix a través del navegador de mòbil. El que sí que es pot fer és crear-se un accés directe en forma d'icona perquè funcioni, a la pràctica, com una app.

Els passos per tenir "la meva cartera" al mòbil són els següents:

► Accedir amb el navegador web del mòbil a lamevacartera.gencat.cat

► Crear un accés directe en forma d'icona a la pàgina d'inici del telèfon (perquè funcioni com una app).

► Un cop dins de l'aplicació, cal acceptar el tractament de dades personals.

► Seguidament, per identificar-se, s'ha de fer servir un certificat digital com l'idCAT Mòbil o un altre sistema compatible.

► Un cop identificat, les targetes disponibles es descarreguen i ja es poden utilitzar.

► L'aplicació ofereix l'opció de fer servir el sistema de protecció del mòbil (PIN, Face ID...) per evitar haver d'identificar-se cada vegada que s'hi accedeix.
 

 

ARXIVAT A:
Digital Generalitat de Catalunya
Anar al contingut