La targeta digital serà tan vàlida per identificar-se com la física (CCMA)

Ja pots tenir la targeta sanitària al mòbil: una nova cartera digital permetrà incorporar-l'hi

Més endavant s'hi afegiran altres títols emesos per l'administració, com el de família nombrosa, el de les biblioteques o la T-mobilitat

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

A partir del pròxim dimarts, 27 de setembre, ja es podrà portar la targeta sanitària individual (TIS) al telèfon mòbil, per exemple, per identificar-se al CAP i als hospitals o per recollir un medicament amb recepta a la farmàcia.

És el primer títol que s'incorpora a la nova cartera o moneder digital creat per la Generalitat per tenir, a la llarga, tots els carnets i permisos que emet l'administració en aquest format en un sol espai mòbil.

La TSI digital també es podrà visualitzar des de La Meva Salut, en la sessió de dades personals, a través del botó "Targeta Sanitària Digital".


Com tenir "la meva cartera" al mòbil

Aquest "wallet" digital anomenat "la meva cartera" no és una aplicació que es descarregui al telèfon, sinó un servei al qual s'accedeix a través del navegador de mòbil.

El que sí que es podrà fer és crear-se un accés directe en forma d'icona perquè funcioni, a la pràctica, com una app.

Els passos per tenir "la meva cartera" al mòbil són els següents:

  • Accedir amb el navegador web del mòbil a lamevacartera.gencat.cat
  • Crear un accés directe en forma d'icona a la pàgina d'inici del telèfon (perquè funcioni com una app).
  • Un cop dins de l'aplicació, cal acceptar el tractament de dades personals.
  • Seguidament, per identificar-se, s'ha de fer servir un certificat digital com l'idCAT Mòbil o un altre sistema compatible.
  • Un cop identificat, les targetes disponibles es descarreguen i ja es poden utilitzar.
  • L'aplicació ofereix l'opció de fer servir el sistema de protecció del mòbil (PIN, Face ID...) per evitar haver d'identificar-se cada vegada que s'hi accedeix.

L'objectiu d'aquest servei és unificar en un sol espai totes les targetes de la ciutadania que emet l'administració perquè qualsevol usuari es pugui identificar allà on calgui, d'una forma fàcil, còmoda i segura, com ho farien amb la targeta física. 

Segons el Departament de Vicepresidència, que és qui ha desenvolupat aquesta eina, la cartera anirà incorporant altres títols expedits per l'administració, com el de família nombrosa, el de biblioteques o la T-mobilitat, i neix amb la voluntat d'afegir-ne també de privats, a la llarga, per tenir els màxims carnets digitals possibles en un sol espai mòbil.

Encara no hi ha data, però, per a la incorporació de nous títols, permisos o carnets.

 

ARXIVAT A:
SalutDigital Generalitat de Catalunya
Anar al contingut