Braverman, antiga fiscal general, va assumir el càrrec amb l'ascens de Truss (Reuters/Toby Melville)

S'estreny el cercle sobre Liz Truss: la ministra d'Interior, segona renúncia en un mes i mig

Suella Braverman explica en la carta de dimissió que plega per un error propi en matèria de seguretat

Redacció/AgènciesActualitzat

La ministra britànica d'Interior, Suella Braverman, ha dimitit aquest dimecres després d'haver ocupat el càrrec només durant un mes i mig. Va arribar de la mà de la primera ministra, la conservadora Liz Truss, cada vegada més qüestionada.

La notícia l'ha avançada el diari The Guardian. La dimissió s'hauria produït després d'una sessió de control al Parlament. S'ha confirmat que la substituirà Grant Shapps, que va ocupar la cartera de Transport durant l'anterior govern de Boris Johnson.

Braverman, que va ser fiscal general durant el govern de Johnson, s'ha reunit amb Truss i li ha presentat la carta de renúncia. Més tard, l'ha publicada al seu compte de Twitter:

La ministra sortint explica a la carta que marxa perquè "tècnicament" ha infringit la normativa de seguretat del govern, ja que va enviar un document oficial a través del correu electrònic personal.

Assegura: "He comès una errada, n'accepto la responsabilitat i dimiteixo". Afegeix també que té "seriosos dubtes" sobre el compromís del govern amb les promeses fetes als electors que els han donat suport.

Nova estocada contra Liz Truss

La dimissió és una altra estocada al lideratge de Truss, molt tocat des de fa setmanes. Fa poc va cessar un dels principals aliats amb qui comptava, el ministre d'Hisenda, Kwasi Kwarteng

La renúncia de Braverman es produeix en un moment en què augmenten les pressions dins del Partit Conservador perquè Truss abandoni Downing Street.

Tot plegat, enmig d'una tempesta financera que va provocar l'anunci d'una retallada d'impostos que finalment va haver de retirar. A més, va perdre molta popularitat a les enquestes.  

Aquest dimecres, Truss té una nova prova de foc amb la votació de la llei del fracking, que la primera ministra defensa, però que té l'oposició dels laboristes i d'una part del seu partit. Una derrota la deixaria en una posició encara més dèbil.

 

ARXIVAT A:
Regne UnitLiz Truss
Anar al contingut