Zona del mar Menor on hi ha hagut l'accident
Zona del mar Menor on hi ha hagut l'accident
Múrcia

Moren alumna i instructor en estavellar-se una avioneta de l'exèrcit al mar Menor

Fa tres setmanes que un altre aparell de l'exèrcit es va estavellar a la mateixa zona

RedaccióActualitzat

Una avioneta de formació de l'Exèrcit de l'Aire s'ha estavellat aquest migdia al mar Menor, segons ha informat el centre de coordinació d'emergències a Twitter. L'exèrcit ha confirmat que han mort una alumna i l'instructor. L'aparell ha caigut davant del municipi de San Javier, a Múrcia.

Els serveis d'emergències s'han traslladat a la zona. El telèfon 112 ha rebut desenes de trucades de veïns que explicaven que un avió s'havia estavellat davant la costa murciana.

Segons l'exèrcit es tracta d'una avioneta d'aprenentatge. Els militars que han mort a l'accident són el comandant Daniel Melero, de 50 anys, i l'alferes Rosa María Almirón, de 20 anys:

 


La comissió per a la investigació tècnica d'accidents d'aeronaus militars (Citaam), que depen del Ministeri de Defensa, ha obert una investigació per intentar determinar les causes del sinistre. Els cossos de les víctimes ja es troben en dependències militars.

L'aeronau ha caigut a uns 300 metres de la línia de la costa de Santiago de la Ribera, on hi ha l'Acadèmia General de l'Aire, i en aigües pròximes a la platja de Barnuevo. L'accident ha mobilitzat Salvament Marítim, Guàrdia Civil i efectius d'emergències.

L'avió és un model Enaer T-35C Pillán o Tamiz, designat per l'Exèrcit de l'Aire per a l'aprenentatge dels alumnes de l'acadèmia. El primer vol d'aquest tipus de models va ser fa 28 anys, va entrar en servei a Espanya el 1987 i el seu país d'origen és Xile. El fabricant és, concretament, Enaer-Casa.
 

Fa uns dies que hi va haver un altre accident semblant en una zona pròxima


Segon accident militar a Múrcia, en tres setmanes

El 26 d'agost es va estavellar a la mateixa zona un altre aparell de l'exèrcit. L'avió va caure gairebé en picat sobre la superfície i el pilot va morir.

A més, en l'operació de rescat de les restes, un vaixell de l'Armada va quedar encallat en una zona de poca fondària. Salvament Marítim i la Guàrdia Civil van haver d'intervenir per recuperar l'operativitat del vaixell.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyolMar Menor
Anar al contingut