Un avió de l'exèrcit cau al mar davant la Manga del Mar Menor
Moment de l'impacte de l''avió de la Patrulla Àguila a la superfície del mar (imatge: Arturo Ávila)
Múrcia

Mor el pilot de l'avió de l'exèrcit estavellat a la Manga del Mar Menor, a Múrcia

L'avió, un model dels utilitzats per la Patrulla Àguila, ha caigut gairebé en picat sobre la superfície

RedaccióActualitzat

Un avió de l'exèrcit de l'aire s'ha estavellat al mar aquest dilluns al matí a la costa de Múrcia, davant de la Manga del Mar Menor, poc després de dos quarts de 10, i el pilot que hi anava ha mort.

Un centenar de persones que ho han vist han trucat al telèfon 112 alertant de la caiguda de l'avió, un model de formació de la Patrulla Águila, un caça de tipus C-1.

Imatge de l'avió just abans d'impactar amb l'aigua


De moment encara no es coneixen les causes de l'accident. En un primer moment hi ha hagut incertesa sobre quants tripulants anaven a l'avió.

Segons han avançat alguns mitjans, i han confirmat fonts del Ministeri de Defensa a dos quarts de 2, s'ha donat per mort al pilot després que es trobessin "restes humanes" a prop de l'accident.

Les fonts del Ministeri han afegit que les restes humanes les han trobat a la platja hores després de l'accident.
 

Ha caigut en picat

Persones que eren a la platja en el moment de l'accident han pogut gravar l'avió caient gairebé en picat i xocant contra la superfície del mar després d'intentar redreçar la trajectòria:

 


La consellera d'Administració Pública del govern murcià, Beatriz Ballesteros, ha informat a Twitter que s'ha activat el pla de Protecció Civil perquè embarcacions de salvament anessin al lloc de l'accident:

 

 

Un únic pilot

Fonts del Ministeri de Defensa han assegurat després de les 11 del matí que a l'avió només hi anava un pilot, instructor de vol de l'Acadèmia General de l'Aire, que és just al costat de la Manga i d'on havia sortit l'avió.

Segons han assegurat poc després de l'accident aquestes fonts, el pilot hauria aconseguit ejectar-se de l'aparell. En les imatges es veu com l'avió redreça la trajectòria poc abans de picar amb el mar, però no es veu si el pilot surt ejectat.

Segons ha explicat després a l'agència Europa Press José Miguel Luengo, alcalde de San Javier, on és l'Academia, no ho hauria aconseguit:

"Sembla evident que ha mort i que el cadàver ha quedat atrapat a l'avió."

El Ministeri de Defensa espera que els metges forenses confirmin que les restes humanes trobades corresponen al pilot.


Operació de rescat durant el matí

A mig matí el 112 de Múrcia ha informat que a l'operatiu de rescat s'hi havia afegit un helicòpter de Protecció Civil:

 


Platges tancades

L'Ajuntament de Cartagena ha decidit tancar les platges de Monte Blanco, Galúa, Barco Perdido i Las Sirenas per facilitar les feines de cerca. Totes aquestes platges de la Manga del Mar Menor formen part del terme municipal de Cartagena.

El tancament també s'ha fet com a mesura de seguretat, perquè a la platja de Galúa també hi han arribat peces de l'avió sinistrat. Poc abans de les 2 s'han obert algunes de les platges:

 



 

 

ARXIVAT A:
Mar Menor
Anar al contingut