Nairobi

S'estavella al Camerun un Boeing 737 amb 115 persones a bord

Un Boeing 737 amb 115 persones s'ha estavellat la matinada de dissabte al Camerun, sense que de moment se sàpiguen més detalls sobre aquest sinistre. L'avió, de la companyia Kenya Airways, havia sortit d'Abidjan, a la Costa d'Ivori, i es dirigia a la capital keniana, Nairobi, després d'haver fet escala a la ciutat camerunesa de Douala. La pluja i la densitat de la selva tropical del país estan complicant la recerca de les restes de l'aparell.

Actualitzat

L'avió era un Boeing 737-800 amb capacitat per a unes 120 persones, tot i que la companyia ha assegurat que hi havia 115 persones, 106 passatgers i 9 membres de la tripulació.

Els controladors aeris van perdre de vista l'aparell pocs minuts després d'enlairar-se a l'aeroport de Douala i les restes han estat trobades centenars de quilòmetres més a l'est. Encara es desconeix si hi ha supervivents.

La selva hi posa problemes

La recerca de l’aparell s'està centrant entre les localitats d’Eseka i Eboloa, al sud-oest de la capital Yaoundé. La principal dificultat és que es tracta d’una àrea de selva molt densa que complica les tasques fins al punt que ni tan sols els helicòpters han estat capaços de veure l'avió.

Segons explica el president de Kenya Airways, Titus Naikuni, les pluges encara ho fan tot més difíci. La zona està registrant al llarg de tot el dia aiguats intensos. En les seves declaracions, però, no ha aclarit si l'aparell s'ha estavellat tal com informa la Ràdio Nacional del Camerun. Naikuni ha explicat que “mentre els equips de rescat no vegin l'avió i l'Aviació Civil del Camerun ho certifiqui” no confirmaran res.

Tampoc ha indicat quines podrien ser les causes de l’accident. Es parla fins i tot d’una acció terrorista, un extrem que el president de Kenya Airways no ha negat però ha tornat a escudar-se amb la recerca de les restes. En aquest sentit, el portaveu del govern kenià, Alfred Mutua, ha explicat que un dels membres de l'equip governamental que està camí del Camerun per investigar l'accident és un expert en seguretat i terrorisme.

Air France-KLM té un 26% de les accions de Kenya Airways, una de les empreses amb millor reputació del país i que durant diversos anys ha estat la més ben valorada en una enquesta anual que realitza la premsa keniana.

Anar al contingut