Pont a la localitat de Mirepoix-sur-Tarn (EFE/Frédéric Scheiber)
Pont a la localitat de Mirepoix-sur-Tarn (EFE/Frédéric Scheiber)

Dues persones mortes en l'enfonsament d'un pont penjant a Tolosa de Llenguadoc

Han mort un jove de 15 anys que anava en un cotxe que ha caigut al riu Tarn i el conductor d'un camió

RedaccióActualitzat

Un pont penjant s'ha enfonsat aquest dilluns a la localitat de Mirepoix-sur-Tarn, a prop de Tolosa, al sud de França. Un camió, un cotxe i una furgoneta s'hi han vist implicats i han caigut al riu Tarn; han mort dues persones i hi ha diversos ferits.

La fiscal Karline Bouisset ha confimat la mort d'un jove de 15 anys que viatjava en un cotxe que ha caigut al riu amb la seva mare, que ha pogut ser rescatada.

Al vespre, la cadena BFM TV ha confirmat la mort d'una segona víctima, el conductor del camió que travessava el pont en el moment que s'ha desplomat.

 

Entre els ferits hi ha persones que han intentat ajudar les víctimes dels vehicles que han caigut al riu.

 

L'excés del pes permès, possible causa del sinistre

El camió implicat en la caiguda del pont penjat a Mirepoix-sur-Tarn pesava més de 40 tones, més del doble del pes màxim permès, segons ha explicat Éric Oget, alcalde del municipi.

El pont suportava una pes màxim de 19 tones, com indicava un cartell a l'entrada d'accés dels vehicles.

 

L'alcade també ha explicat que estava sorprès ja que el camioner mort en el sinistre era veí del municipi i coneixia el pont.

Oget ha explicat que es tractava d'un pont de "gran circulació", pel qual passaven moltes persones per anar a treballar i molts autobusos.

"Hi havia revisions regulars, el pont no presentava cap problema concret."

El pont metàl·lic, que connectava Mirepoix-sur-Tarn i Besiers, va ser construït l'any 1930 i permetia el pas de dos vehicles a la vegada. Feia 150 metres de llarg i 5 metres d'amplada, i l'havien renovat l'any 2003.

Anar al contingut