El restaurant Cal Nenet va obrir les seves portes l'any 1910
El restaurant Cal Nenet va obrir les portes l'any 1910
Catalunya al dia

"Sento que estic fallant a la família": adeu als caragols més famosos de l'Horta de Lleida

El restaurant centenari Cal Nenet es veu obligat a posar el punt final perquè no troba relleu ni dins ni fora de la família que el gestiona

Enllaç a altres textos de l'autor

Júlia Albacar

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida.

Després de gairebé 115 anys funcionant, aquest cap de setmana abaixa la persiana l'històric restaurant Cal Nenet.

Fins a cinc generacions han treballat en aquest local especialitzat en cuina de l'Horta de Lleida, als afores de la ciutat, però la falta de relleu generacional i la manca d'interessats per al traspàs han obligat a tancar el restaurant.
 

Més d'un segle servint gustos de Ponent

El negoci, situat a la partida de Butsènit, va començar a funcionar el 1910, però només com a bar, com explica el seu cuiner actual, Gerard Pelegrí.

"Els padrins de la meva padrina van obrir-lo com a bar del poble. Un lloc de trobada on la gent feia la partida de cartes fins que, a poc a poc, es van anar servint cosetes de menjar."

Una evolució cap a la gastronomia que es va formalitzar l'any 1969, quan el local va passar a ser considerat, oficialment, un restaurant.

L'establiment és conegut pels plats tradicionals de l'Horta de Lleida, com els caragols
L'establiment és conegut pels plats tradicionals de l'Horta de Lleida, com els caragols (Cal Nenet)

Un final agredolç

En l'actualitat, l'establiment estava regentat per la mare i els dos fills, però els dos germans s'han dedicat professionalment a altres àmbits i han decidit finalment no seguir amb el negoci familiar.

Una decisió que, segons explica Pelegrí, no ha estat gens fàcil de prendre: "Sento que estic fallant a la família de la mare, dels avis... Estic fallant a cinc generacions, però també podré crear un vincle amb la família i els amics que fins ara no he pogut tenir."

El restaurant Cal Nenet va obrir les seves portes l'any 1910
Els propietaris actuals no han volgut continuar el negoci i, per ara, no han trobat comprador (Cal Nenet)

La seva mare, Clara Castro, coincideix en el fet que és difícil deixar enrere aquesta etapa, però assegura que està satisfeta que els fills triïn el seu camí, sobretot després d'uns anys en què, com reconeix, els ha exigit un gran compromís amb el negoci.

"Arribar a aquest punt ha estat una mica dolorós però, si ho penso fredament, en aquests anys també he estat egoista."

Cal Nenet tanca portes aquest diumenge, a l'espera de poder trobar compradors, tot i que Castro ha reconegut que, després de dos anys, encara no han trobat ningú a qui traspassar el restaurant. Confia, però, que aviat arribi alguna oferta.

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut