Test de coronavirus entre el personal sanitari del CAP de Llucmajor, a Mallorca (EFE / Cati Cladera)
Madrid

Sanitat amplia la llista de símptomes per fer tests de Covid-19 en 24 hores

El Ministeri inclou la diarrea, la pèrdua d'olfacte, el mal de coll i el dolor muscular com a possibles senyals de contagi del coronavirus

RedaccióActualitzat

Fer proves en un màxim de 24 hores a tothom que tingui símptomes de coronavirus. Aquesta és l'estratègia que el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han consensuat per a la fase de transició de la pandèmia de la Covid-19. El Ministeri vol que es facin les proves amb rapidesa, però que s'acabin fent o no dependrà de la capacitat per poder fer els tests.

El cas és que el govern espanyol ha ampliat ara la llista de símptomes que poden indicar que s'ha contret el coronavirus SARS-CoV-2.

Si fins ara esmentava la infecció respiratòria aguda d'aparició sobtada, amb febre, tos o sensació de falta d'aire, ara hi afegeix altres símptomes com el mal de coll, la pèrdua de l'olfacte, la pèrdua del gust, els dolors musculars, la diarrea, el dolor toràcic o el mal de cap. Aquests casos, afegeix, "poden ser considerats també símptomes de sospita d'infecció per SARS-CoV-2 segons criteri clínic".

 

Sanitat ha fet públic un document en què explica que "a tot cas sospitós d'infecció per SARS-CoV-2 se li farà una PCR en les primeres 24 hores". El Ministeri considera una "estratègia prioritària" la realització de proves PCR per identificar els nous casos i aïllar els contactes:

"L'objectiu és donar resposta a la capacitat de detecció precoç, l'aïllament de nous casos sospitosos i confirmats, així com la vigilància i diagnòstic dels contactes estrets, que constitueixen l'eix central per poder abordar la fase de transició amb les màximes garanties".


El protocol estableix que un cop es faci el test, el pacient haurà d'estar aïllat fins a tenir el resultat, i començar el procés de recerca dels seus contactes més estrets. Si finalment surt positiu caldrà valorar, segons la gravetat, si cal ingrés hospitalari o iniciar aïllament domiciliari amb un seguiment per part de l'atenció primària com a mínim durant 14 dies i sempre que desapareguin els símptomes.

Pel que fa als contactes, se'ls avisarà i se'ls farà un seguiment de vigilància activa.

El pla estableix que cal reforçar els equips d'atenció primària per supervisar aquesta fase, garantint "la disponibilitat de material necessari i els equips de protecció personal".

L'estratègia insta també a fer tests serològics per detectar les persones que hagin passat la infecció en els col·lectius del personal sanitari o sociosanitari i els residents en geriàtrics i altres centres sociosanitaris.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut