Madrid

Sánchez dilueix la reforma federal de la Constitució en el document per negociar la seva investidura amb els partits

Redactat d'acord amb el programa electoral del PSOE, és un recull de propostes de govern per facilitar el diàleg amb els partits, però no inclou les principals propostes d'aquests

RedaccióActualitzat

El document que ha fet públic aquest dilluns el PSOE ha de servir de base per a les negociacions amb els partits polítics dels quals esperen suport per aconseguir la investidura de Pedro Sánchez. Es tracta d'un document de 53 pàgines, articulat en set eixos que, de fet, és un resum del programa electoral del PSOE amb algunes novetats. El partit ha fet públic també un resum de 4 pàgines d'aquest document. Pedro Sánchez ha explicat, aquest dilluns al matí, en una entrevista a RNE, que no s'ha consultat els barons territorials del partit per elaborar-lo.

És un document que s'autoanomena progressista i reformista, en la línia del que demanen Podem i Ciutadans, però no modifica els punts claus que proposen les dues formacions: no inclou el contracte únic defensat per Ciutadans, sinó que manté els tres que proposava el PSOE. Tampoc inclou la supressió del Senat, però sí una reforma, i proposa renegociar el límit de dèficit marcat per la Unió Europea.

Un "mínimament" que ha desaparegut

El text del document també tanca la porta a un procés constituent com defensa Podem, i no considera la celebració de referèndums. En la primera versió el document parlava d'avançar cap a una Espanya federal, encara que sigui "mínimament". Aquest matís que, segons el PSC, s'ha introduït per error s'ha suprimit poques hores després en una segona versió del document.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha dit que els socialistes donen la "màxima importància" a la reforma de la Constitució, tot i que no sigui un dels apartats més desenvolupats del document. La proposta és encetar el debat constitucional a principis del 2017.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut