Sánchez designa Iván Redondo per controlar el discurs del govern de coalició

El cap de gabinet de Presidència es converteix en una mena de vicepresident a l'ombra: per ell passen totes les decisions abans d'entrar al Consell de Ministres

RedaccióActualitzat

"Diverses veus i una única paraula". Així va presentar el nou govern de coalició Pedro Sánchez. És la gran obsessió del nou president espanyol: evitar que hi hagi dos governs en un. Unitat, cohesió, un executiu amb un únic missatge.

Sánchez vol tenir el control de totes les decisions, que cap ministre vagi per lliure. L'objectiu és que l'executiu sigui de llarg recorregut. I alguns dels moviments fets per Sánchez els últims dies van dirigits a acotar clarament el paper dels ministres de Podem i -sobretot- els seus missatges. La Moncloa serà el centre de la presa de decisions, per sobre dels ministeris. Així s'interpreta el reforçament de la figura d'Iván Redondo.

Redondo, que ha dirigit les campanyes electorals de Pedro Sánchez, és el cap de gabinet de Presidència i s'ha convertit en una mena de  vicepresident a l'ombra. Per ell passen totes les decisions abans d'anar al Consell de Ministres, pendent de totes les compareixences públiques.

Iván Redondo, cap de gabinet de Presidència

Iván Redondo, cap de gabinet de Presidència (EFE/Ballesteros)

És un missatge també a Pablo Iglesias: Redondo coordina i ho supervisa tot, també la comunicació, un terreny en què el líder d'Unides Podem es mou especialment bé. I Iglesias, conscient del nou escenari, no vol que els morats quedin diluïts.

 

A La Moncloa estan convençuts que aquest inici de legislatura serà un bon termòmetre per comprovar les costures del nou govern. Sánchez té clar que, si no s'obren esquerdes internes, el recorregut serà llarg.

De moment, en la primera setmana, l'executiu ha tancat files en la primera gran polèmica: sobre el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat. Però més enllà d'evitar fuites d'aigua, l'entorn de Sánchez entén que cal també marcar l'agenda amb mesures socials com la llei de l'eutanàsia o la reforma educativa, que es podrien incloure en les pròximes reunions del Consell de Ministres.

 

 

ARXIVAT A:
PSOEPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut