Sánchez ha fet l'anunci en una entrevista radiofònica (ACN/Borja Puig de la Bella Casa)

Sánchez anuncia una rebaixa de l'IVA del gas del 21 al 5% a partir de l'octubre

El president espanyol assegura que el seu govern "plantejarà" la rebaixa, que estaria vigent fins a finals d'any

Redacció/AgènciesActualitzat

Pedro Sánchez ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol rebaixarà a partir de l'octubre l'IVA del gas del 21 al 5%. En una entrevista a la cadena Ser, el president ha considerat "raonable" que l'executiu intenti rebaixar ara la factura de la calefacció.

"Anuncio que el govern plantejarà una baixada del 21 al 5% de l'IVA del gas", ha assenyalat Sánchez, que ha precisat que es farà fins al 31 de desembre. Tot i això, ha avançat que el govern s'obre a estendre'l al llarg de l'any que ve, en funció de la situació.

Segons Sánchez, ja han rebaixat en un 80% els impostos vinculats a la llum --l'IVA és també del 5% des del juny-- i, ara, "d'acord amb la política econòmica que estem desplegant a l'inici de la crisi energètica", han plantejat aquesta rebaixa de l'IVA del gas.

El president ha argumentat que aquesta rebaixa fiscal va en línia amb les "rebaixes fiscals selectives" que ha impulsat fins ara el govern espanyol per "protegir la classe mitjana treballadora" i els col·lectius vulnerables.

Sánchez també ha recordat que el seu executiu ha impulsat un "repartiment equitatiu del cost de la guerra" amb els impostos a les grans energètiques i les grans entitats financeres.

Sánchez no contempla restringir el subministrament

Sobre la possibilitat de restringir el subministrament de gas aquest hivern, Sánchez ho ha descartat, argumentant que Espanya compta amb una situació "molt més segura" en relació amb altres països europeus, molt dependents del gas rus.

"En principi no contemplem aquest escenari", ha insistit el president. Ha assenyalat que el govern espanyol està parlant amb la indústria, les empreses, els grups parlamentaris i les comunitats per estudiar mesures en funció de com evolucioni la situació.

El PP havia reclamat la rebaixa de l'IVA del gas diverses vegades al govern espanyol i, de fet, va avançar que seria una de les mesures que plantejaria en la compareixença de Sánchez al Senat dimarts que ve, en què ha d'explicar les mesures d'estalvi energètic.

El fet que aquest debat monogràfic es faci a la cambra alta permetrà veure un cara a cara entre Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, ja que el líder del PP és senador, però no diputat.

 

ARXIVAT A:
EnergiaPedro Sánchez
Anar al contingut