Pedro Sánchez ha parlat sobre l'amnistia a la roda de premsa de clausura de la cimera europea de Granada
Pedro Sánchez ha parlat sobre l'amnistia a la roda de premsa de clausura de la cimera europea de Granada (EFE/Miguel Angel Molina)

Sánchez admet per primer cop que negocien l'amnistia, però que el text de Sumar no és el del PSOE

"Coneixem la proposta de Sumar, però no és la posició del PSOE", ha dit Sánchez acompanyat de Charles Michel i Ursula von der Leyen en la clausura de la cimera de caps d'estat i de govern de la UE a Granada

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez admet que el PSOE té una proposta pròpia sobre l'amnistia i que ha rebut i coneix la proposició que Sumar ha enviat als partits independentistes i que Junts veu de bon ull. El president del govern espanyol en funcions i candidat a la investidura, però, diu que la proposta de Sumar "no és la posició del Partit Socialista":

"Nosaltres coneixem la proposta de Sumar com coneixíem la d'altres partits respecte a l'amnistia. Que no deixa de ser una forma de tractar de superar les conseqüències judicials de la situació que va viure Espanya amb una de les pitjors crisis territorials de la història de la democràcia l'any 2017. Coneixem la proposta de Sumar, però no és la posició del PSOE."

Sánchez ha dit que treballa "perquè hi hagi una investidura real" i per materialitzar el mandat que va sortir de les urnes el 23 de juliol:

"Els espanyols han parlat, ens han dit quina és la representació parlamentària de tots els grups i el deure dels partits és tractar d'entendre'ns i que hi hagi un govern a Espanya tan aviat com sigui possible. En això estem".

Reconeix que ara està "en plena negociació" però ha volgut garantir que quan s'assoleixi un acord "serà transparent i públic".  A més, Pedro Sánchez ha recordat que aquests acords seran validats per les Corts, i "fins i tot, si l'oposició els vol recórrer, pel Tribunal Constitucional".
 

La proposta de Sumar

Sumar ja ha fet arribar als independentistes la seva proposta per a l'amnistia, que contempla aplicar la mesura a totes les accions per aconseguir la independència des del 2013.

Segons l'esborrany de l'informe jurídic que ha avançat El Periódico, es contempla incloure-hi totes les accions que van desembocar en la consulta del 9N i el referèndum de l'1-O.

La proposta que encara s'està treballant també inclouria els manifestants contra la sentència del "procés" i altres protestes vinculades al moviment independentista.

Sumar també preveu incloure-hi els policies processats per càrregues l'1 d'Octubre.

Junts ha explicat que ha rebut el document. ERC admet que hi ha contactes amb Sumar, però diu que amb qui s'ha de parlar és amb el PSOE.

Els republicans, a més, s'han reunit amb els socialistes, en una trobada entre Josep Maria Jové i Félix Bolaños.

ARXIVAT A:
InvestiduraPedro SánchezAmnistia
Anar al contingut