La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Sáenz de Santamaría a Mas: "Seria bo que assumís la seva responsabilitat política"

"Sort que el govern espanyol ha estat aquí per suplir moltes de les carències del govern català", diu la vicepresidenta

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que "en aquesta vida cadascú és responsable dels seus actes" i el president Artur Mas ja "sabia que hi hauria decisions judicials i ara haurà d'assumir les conseqüències que es poden derivar dels seus actes". En qualsevol cas, ha recordat que la fiscalia és independent.

Ara bé, a banda de la responsabilitat judicial, la vicepresidenta ha dit que "seria bo que també assumís la seva responsabilitat política". I és que, segons ha lamentat, en quatre anys el president Mas "no s'ha dedicat a governar". "Sort que el govern espanyol ha estat aquí per suplir moltes de les carències del govern català".

Sáenz de Santamaría ha afegit que l'executiu de l'Estat "ha portat moltes propostes en positiu a Catalunya i a la Generalitat, que les ha necessitat". En aquest sentit, ha assegurat que "hem aconseguit que Catalunya pugui finançar-se" i ha recordat "totes les infraestructres que s'han fet a Catalunya", com l'AVE o el corredor del Mediterrani.

Abans, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha dit que els catalans estan ja "molt cansats" dels qui en lloc de governar volen "renegar" de la "història comuna" d'Espanya i Catalunya, volen "rebentar el present" i busquen "frustrar el futur". De Cospedal creu que Catalunya forma part d'un "tot" que és Espanya i ha fet una crida "una i mil vegades" a defensar la unitat d'Espanya.

Anar al contingut