Moscou

Rússia anuncia sancions contra nou polítics dels Estats Units

Tres dies després de les sancions dels EUA i la UE contra alts càrrecs russos i ucraïnesos, i a l'espera que la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió a Brussel·les decideixi noves sancions, aquest dijous tant l'executiu nord-americà com rus han anunciat noves mesures de càstig l'un a l'altre.

RedaccióActualitzat

Intercanvi de sancions entre Rússia i els Estats Units per la crisi de Crimea. Tres dies després de les sancions dels EUA i la UE contra alts càrrecs russos i ucraïnesos, i a l'espera que la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió a Brussel·les decideixi noves sancions, aquest dijous tant l'executiu nord-americà com rus han anunciat noves mesures de càstig l'un a l'altre.

En resposta a les sancions dels Estats Units, el Kremlin ha publicat la seva pròpia llista de sancions contra nou polítics nord-americans, entre els quals hi ha el senador i excandidat a la presidència John McCain; el president de la Cambra de Representants, John Boehner; el líder de la majoria demòcrata al Senat, Harry Reid, i els assessors d'Obama Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer i Benjamin Rhodes.

"Que no hi hagi cap dubte: a cada acte hostil respondrem de manera adequada", ha avisat el Ministeri d'Afers Estrangers rus en un comunicat. "Hem advertit repetides vegades que l'ús de sancions és una arma de doble fil que colpejarà els Estats Units com un boomerang", insisteix la cancelleria.

Els EUA imposen més sancions

Poca estona abans del comunicat del Kremlin, el president nord-americà, Barack Obama, ha anunciat des de l'esplanada sud de la Casa Blanca noves sancions a alts càrrecs i col·laboradors del president rus, Vladímir Putin, com a represàlia a la "il·legítima annexió de Crimea" i a les "amenaces a l'est d'Ucraïna". Després de les sancions de dilluns, ha explicat Obama, els "Estats Units està imposant, com ja vam dir que faríem, un cost addicional a Rússia".

La nova llista de congelació d'actius sota jurisdicció nord-americana, publicada pel Departament del Tresor, afecten una vintena de funcionaris russos, persones properes a Putin i el banc Rossiya que, segons fonts de la Casa Blanca, té vincles amb alts càrrecs russos i té actius exposats a les sancions, per la qual cosa tindrà dificultats per accedir a liquiditat en dòlars. La banca Rossiya, considerat el banc personal dels alts càrrecs russos, és la primera institució financera represaliada pels Estats Units.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut