Boi Ruiz ha tancat la fase de compareixences de la comissió. (Foto: ACN)
Boi Ruiz ha tancat la fase de compareixences de la comissió. (Foto: ACN)
Barcelona

Ruiz posa en dubte les irregularitats en la gestió sanitària però anuncia un codi ètic de bones pràctiques

El conseller de Salut tanca les compareixences de la comissió d'investigació parlamentària sobre la gestió sanitària assegurant que no hi va haver conflicte d'interessos en el nomenament de Josep Prat, aleshores vicepresident del grup privat hospitalari USP, com a president de l'ICS. Ruiz dubta que hi hagi hagut irregularitats, però creu que cal més control i anuncia que s'aprovarà un codi ètic de bones pràctiques.

RedaccióActualitzat
El conseller de Salut, Boi Ruz, ha assegurat a la comissió d'investigació parlamentària sobre la gestió sanitària que no hi va haver conflicte d'interessos en el nomenament de Josep Prat, aleshores vicepresident del grup privat hospitalari USP, com a president de l'ICS. Segons Ruiz, les dues empreses pertanyen a dos àmbits totalment diferents i tothom sabia que Josep Prat tenia un contracte amb USP Hospitals quan se'l va fer president de l'ICS.

Ruiz ha posat en dubte que hi hagi hagut irregularitats en els consorcis sanitaris, però ha defensat que hi hagi més control i ha anunciat que s'aprovarà un codi ètic de bones pràctiques. El Consell de presidents d'empreses públiques i consorcis sanitaris del Servei Català de la Salut serà l'encarregat de redactar-lo, aquest any.

El conseller ha argumentat que cal aprofundir en els sistemes de control de la gestió en l'àmbit sanitari per garantir que ningú posa "la mà a la caixa". Encara que no creu que això hagi passat, ha admès que "per respecte a la ciutadania, no es pot donar per fet el que sembla".

Ruiz ha tancat la fase de compareixences davant la comissió parlamentària que investiga la gestió en l'àmbit sanitari i les relacions entre el sector públic sanitari i les empreses privades, que ha durat dos mesos i en la qual els diputats han interrogat 33 persones. Entre aquestes, hi ha el mateix Josep Prat, que va negar cap incomptabilitat, o l'empresari i expresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya i de la Corporació Salut del Maresme, Ramon Bagó, que va negar haver afavorit des d'aquests càrrecs concessions a l'empresa Serhs, de restauració per a col·lectius, de la qual és president.
Anar al contingut