Ruben Wagensberg al faristol de la sala de premsa del Parlament
El nom de Ruben Wagensberg apareix en l'informe de la Guàrdia Civil sobre Tsunami (ACN)

Ruben Wagensberg rep el suport de 3 Premis Nobel de la Pau i desenes de personalitats

Signen un manifest denunciant la investigació per terrorisme que el sistema judicial espanyol té en marxa contra ell i 11 persones més pel cas Tsunami

RedaccióActualitzat

Ruben Wagensberg, diputat d'ERC acusat de terrorisme per l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, ha rebut aquest dimecres el suport de tot un seguit de personalitats i organitzacions que ho denuncien.

Són tres Premis Nobel de la Pau i desenes de defensors i organitzacions en favor dels drets humans de Catalunya i d'arreu del món, que han signat un manifest en el qual rebutgen l'acusació:

"Les persones i organitzacions sotasignades reconeixem la trajectòria d'en Ruben Wagensberg en benefici de la cultura de la pau i en defensa dels Drets Humans i rebutgem rotundament l'acusació de terrorisme."

La llista de signants l'encapçalen Alfonso Pérez Esquivel, Jody Williams i Najet Zammouri, Premis Nobel de la Pau del 1980, el 1997 i el 2015 respectivament.

També signen el manifest l'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, víctimes del terrorisme d'Estat Islàmic com Fatima Al-Jassem o Sherin Ahmad, o l'activista argentí Juan Carr.


Acusació utilitzada "per deslegitimar moviments pacífics"

En el manifest, afirmen que el terrorisme, que defineixen com "l'ús indiscriminat de la violència, significa tot el contrari als valors pels quals Wagensberg ha treballat durant tota la seva vida".

També diuen que el del diputat d'ERC és un cas més de l'ús de l'acusació de terrorisme "per reprimir moviments pacífics i dissidents polítics per deslegitimar-los a ulls de l'opinió pública".

Aprofiten per recordar que les principals organitzacions de drets humans alerten que aquesta acusació amb objectius polítics il·legítims s'està fent servir cada vegada més arreu del món.

El manifest fa un repàs a la vida d'activista pels drets humans de Wagensberg a l'Afganistan, a Grècia o a Ucraïna, i també el lideratge de la campanya del 2016 i el 2017 Casa Nostra, Casa Vostra.


Instal·lat a Suïssa per defensar-se de l'acusació

Wagensberg viu a Ginebra, a Suïssa, on va anar a finals de l'any passat per defensar-se de l'acusació de terrorisme per part del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón.

Aquest havia reactivat setmanes abans el cas Tsunami Democràtic contra 12 persones, entre les quals Wagensberg, a més de Carles Puigdemont i Marta Rovira, i els va acusar de terrorisme basant-se en un informe de la Guàrdia Civil.

Ho va fer en paral·lel a les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez i per l'aprovació d'una llei d'amnistia per als líders independentistes catalans, negociacions que es van allargar força a causa de les seves decisions.


Text íntegre del manifest i llista de signants

Manifest de suport a Ruben ... by Moderador Noticies Web

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Tribunal Suprem Audiència NacionalTsunami Democràtic
Anar al contingut