Peral, al xalet que compartia amb la seva parella i víctima, Pedro Rodríguez (ACN/Gemma Sánchez)

Rosa Peral i el seu pare, acusats d'ocultar patrimoni per no pagar la indemnització

Rosa Peral va cedir al seu pare les seves propietats per poder-se declarar insolvent uns dies abans que li confirmessin la pena de presó

RedaccióActualitzat

Rosa Peral, condemnada i empresonada pel crim de la Guàrdia Urbana, tornarà a comparèixer davant del jutge el dia 24 d'aquest mes, tal com ha avançat La Vanguardia i ha confirmat Catalunya Informació.

Ella i el seu pare estan investigats per un jutjat de Tarragona per un delicte d'alçament de béns, després d'una querella presentada per la família de la víctima.

I és que dies abans que el Suprem confirmés a Rosa Peral la pena de presó, va cedir al seu pare la meitat del xalet on vivia --l'altre 50% és del seu exmarit-- i d'aquesta manera es va declarar insolvent per pagar qualsevol indemnització.

Tant l'Audiència com el Suprem van fixar una compensació de 885.000 per als familiars del mort, Pedro Rodríguez, que havien d'assumir els dos condemnats, Rosa Peral i Albert López.

Però cap dels dos ha pagat res. Albert López tenia un pis a Badalona que ara està pendent de subhasta.

La casa que Peral va canviar de nom és l'habitatge on es va cometre el crim el maig del 2017, ubicat a la urbanització Santa Maria de Vilanova i la Geltrú, situada a tocar del terme municipal de Cubelles.

La casa de Rosa Peral a Vilanova i la Geltrú, on es va cometre el crim el maig del 2017 (ACN/Gemma Sánchez)

Rere la pista dels diners

Tot i que Peral havia demanat declarar per videoconferència des de la presó del Catllar, on compleix condemna, el jutjat li ho ha denegat i serà traslladada amb vehicle policial des del centre penitenciari.

Abans de la declaració, el jutjat també ha acordat com a mesura cautelar bloquejar el canvi de nom de l'habitatge, ja inscrit al registre. Ho havia demanat la família de la víctima per evitar que el pare de Peral pogués vendre la seva part a terceres persones.

D'altra banda, fonts judicials descarten que els dos condemnats puguin pagar indemnització gràcies a l'emissió de la sèrie "El cuerpo en llamas" i el documental "Las cintas de Rosa Peral", com buscava l'Audiència de Barcelona.

Les dues productores responsables han negat que Peral i López cobressin drets per aquests continguts i, per tant, no se'ls podrà embargar res d'això tal com pretenia la família de Pedro Rodríguez.

Peral i López estan condemnats, respectivament, a 25 i 20 anys de presó per haver matat el seu company de la Guàrdia Urbana, que en el moment del crim era la parella de Peral.

El cos de la víctima es va trobar calcinat dins del maleter del seu cotxe abandonat al pantà de Foix.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialGuàrdia Urbana
Anar al contingut