Bàsquet

Ricky Rubio: "Jugar amb els millors a l'NBA és alhora una motivació i un somni"

Ricky Rubio ha decidit fer el salt a l'NBA i acomplir un somni al qual semblava predestinat des que el 2006 va irrompre al bàsquet europeu com un dels jugadors amb un futur més prometedor. Ara, amb tot just 20 anys i havent aconseguit tots els títols continentals possibles, el del Masnou ha decidit deixar el Regal Barça per començar l'aventura a la millor lliga del món com a jugador dels Minnesota Timberwolves. Per Rubio, competir a l'NBA és una motivació irrenunciable i, malgrat ser conscient de les dificultats que suposarà, es mostra confiat de poder triomfar.

Actualitzat
Ricky Rubio ha comparegut aquest migdia davant la premsa per fer públic allò que tothom sabia: que deixa el Regal Barça per anar a l'NBA. El base del Masnou ha explicat que, després de dues temporades al club blaugrana, ha decidit acomplir un somni que el perseguia des de petit tal com tenia previst.

Rubio creu que ara, un cop completat el seu palmarès amb la lliga ACB, és el moment de fer el salt a "la millor lliga del món". De fet, el base ha assegurat que el fet d'haver-ho aconseguit "tot" li dóna "més força per anar-se'n". Tots els èxits assolits -ha dit- són "un bon suport per començar una nova aventura".

El jugador del Regal Barça s'ha mostrat expectant pel canvi que l'espera tant a nivell personal com a nivell esportiu i ha admès no tenir por per afrontar el repte de competir a l'NBA. Aterrar a la lliga nord-americana l'obligarà, segons ha dit, a "canviar de mentalitat" però sabent que jugar amb els millors serà una motivació extraordinària.

Incertesa sobre la franquícia

Molts dubtes, però, esperen Rubio a l'NBA. I és que més enllà de la seva adaptació a un nou país i una nova ciutat, el del Masnou haurà d'adaptar-se a les exigències d'una nova competició. Rubio no coneix qui serà el nou entrenador de Minnesota, quins seran els objectius de l'equip ni quin rol jugarà en una franquícia que enguany ha estat la pitjor de l'NBA. En aquest sentit, Rubio ha reconegut que "serà un repte difícil però maco d'aconseguir". "Intentaré ajudar l'equip però queda clar -ha subratllat- que vull minuts i vull jugar."

Reserva preferencial per al Barça

L'altre gran interrogant que perseguirà el futur de Rubio a l'NBA és l'amenaça de tancament per la falta d'acord entre la Lliga i els jugadors per restringir els seus salaris. Sigui quin sigui el desenllaç d'aquest problema, Joan Creus ha dit que el Regal Barça es reserva una opció preferencial per obtenir els serveis de Ricky Rubio en cas que aquest torni a Europa.

Agraïments

El base no ha volgut acomiadar-se sense abans donar les gràcies al Regal Barça -"per haver-me fet sentir com a casa"-, al Joventut, al Masnou i als amics i familiars. Rubio ha tingut paraules d'agraïment per a Xavi Pascual, Joan Creus i, sobretot, per als qui han estat els seus companys les dues darreres temporades.  

Clàsula pagada

Cal recordar que Ricky Rubio tenia quatre anys més de contracte amb el Barça, però pagarà una clàusula d'un milió d'euros per viure el seu somni.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut