Madrid

Reunió del comitè executiu del PP per refermar el liderat de Rajoy després de segona investidura fallida

L'endemà del segon "no" a Mariano Rajoy com a candidat, els populars han volgut tancar files al voltant de la seva figura

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha reunit el seu comitè executiu aquest matí a Madrid després que, ahir, Mariano Rajoy no se'n sortís en el seu segon intent de ser investit president al Congrés dels Diputats.

La cúpula dels populars ha mostrat un clima d'unitat i de suport cap a Rajoy i ha començat a debatre l'estratègia a seguir després que, ahir, Albert Rivera els va reclamar un candidat alternatiu per reeditar el pacte. Aquest dissabte, Albert Rivera ha insistit a fer una crida a populars i socialistes per aconseguir formar govern. 

La reunió del comitè popular ha servit també per enviar el missatge que no hi haurà un altre candidat popular alternatiu a Rajoy malgrat que fins i tot Ciutadans plantegi que un altre aspirant pugui ajudar a aconseguir un govern de consens.

A l'arribada al comitè executiu, els càrrecs del Partit Popular han volgut refermar el lideratge de Rajoy que, asseguren, està "més reforçat que mai", perquè ha guanyat dues vegades les eleccions i no es pot qüestionar qui guanya, sinó qui perd, en un clar missatge al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

El canvi d'actitud de Ciutadans en el debat d'investidura d'ahir divendres va enfadar el Partit Popular que han retret el partit d'Albert Rivera que el seu pacte hagi estat tan breu.

Mentrestant, Pedro Sánchez es va mostrar disposat a tornar a intentar formar un govern de canvi entre les forces d'esquerra. S'obre ara un escenari de negociacions en què els partits hauran de rebaixar les seves exigències si volen evitar unes terceres eleccions al desembre, una opció que cada vegada va agafant més força. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut