Retards en els trens de l'AVE entre Barcelona i Figueres a causa d'actes vandàlics

Aquest dilluns els trens encara circulen amb retards de fins a 45 minuts a causa dels actes vandàlics de diumenge

RedaccióActualitzat

Els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres circulen aquest dilluns amb retards de fins a tres quarts d'hora a causa d'actes vandàlics que s'hi van fer la nit de dissabte a diumenge.

Segons ha informat Renfe, els viatgers d'algun servei són redirigits als trens regionals de la línia R11, com s'ha fet amb els del tren Avant que sortia de Barcelona a les 7.05 hores cap a Figueres. 

El gestor de la infraestructura, Adif, parla de sabotatge a les instal·lacions de la línia d'alta velocitat, en el tram entre Vilobí i Figueres-Vilafant: els vàndals van cremar les arquetes dels cables del sistema de senyalització i això obliga els trens a circular amb demora. 

Els atacs s'han fet en tres punts diferents d'un tram de 24 quilòmetres a la zona d'Aiguaviva, en un interval de vint minuts entre les 24.00 i les 24.20, segons ha informat Adif.

Averia AVE Figueres
Els vàndals han malmès la tanca per accedir a les vies del tren

Les tasques de reparació obliguen a alterar la circulació dels 9 trens per sentit entre Barcelona i Figueres/Vilafant.

El primer comboi d'AVE que es va veure afectat per aquesta incidència havia de sortir de Figueres diumenge a les 05.30.

Renfe està informant d'aquesta alteració a través de tots els canals de comunicació i atenció al client


Aquesta incidència va arribar l'endemà d'un tall de tres hores dels trens d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid per una avaria a la catenària, que segons Adif s'hauria desprès a l'altura d'Ariza, a l'Aragó, deixant un comboi de Ouigo aturat a la via amb la part del davant embolicada de cables.

ARXIVAT A:
MobilitatRenfe
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut