Punts d'informació als usuaris de Renfe
Punts d'informació als usuaris de Renfe (ACN/Maria Asmarat)

Renfe posa més autobusos per l'avaria a l'R2 Sud: així queda el servei

Un bus llançadora reforça el servei entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona arran de la incidència a l'R2 Sud

RedaccióActualitzat

Una setmana després de l'avaria de la línia R2 Sud a Gavà, Renfe torna a refer el servei per mirar d'evitar una nova setmana de caos. La companyia reforça amb un servei complementari de bus llançadora l'oferta entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona. A més, s'incorpora un autobús entre Gavà i Barcelona.

El servei d'autobusos, per tant, funcionarà en hora punta de dilluns a divendres amb una freqüència de 30 minuts. Queda així:
 

- De les 06.00 a les 09.00 de Sant Vicenç de Calders cap a Barcelona. En sentit contrari, cap a Sant Vicenç de Calders, entre les 18.00 i les 20.30.

- Entre Castelldefels i Barcelona, de 06.30 a 08.30; i a la tarda, des de Barcelona i fins a Gavà i Castelldefels de 17.00 a 19.00.

- També hi ha un servei complementari Gavà - Barcelona al matí, de 06.30 a 08.30.


Els serveis complementaris de busos llançadora amb Barcelona de Castelldefels, Gavà i Sant Vicenç de Calders oferiran 35.000 places setmanals, segons ha assenyalat Renfe.

En aquests serveis llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies, així que els viatgers no hauran de pagar res més per utilitzar-los.

La Generalitat, per la seva banda, ha reforçat amb 10 autobusos el servei Exprés.cat, entre Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona. 

 

Canvi d'horaris en els trens

Des de dissabte, els trens de l'R2 Sud ja funcionen amb uns horaris diferents

El servei entre Sant Vicenç de Calders i l'estació de França és de 3 trens per hora i sentit.

Renfe ha sumat 13 minuts a la durada del trajecte i ha adequat la freqüència de pas. Els horaris es poden trobar a la web de Rodalies, a l'app i als canals habituals de comunicació de Rodalies.

D'aquesta manera, es vol fer el servei previsible i evitar el caos que es van trobar els passatgers la setmana passada. 

Segons informa Renfe, els serveis Regionals del sud ofereixen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Vilanova i la Geltrú i Barcelona (excepte al Garraf, Platja de Castelldefels, Viladecans, El Prat i Bellvitge). Les restriccions de capacitat obliguen a finalitzar trens a Sant Vicenç de Calders, on els viatgers continuen amb els serveis de l'R2 Sud.

Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels de l'R2 de Rodalies
Passatgers esperant a l'estació de Castelldefels de l'R2 de Rodalies (ACN/Àlex Recolons)

D'altra banda, per tal de mantenir la freqüència a l'R2 Nord, els trens Regionals de l'R11 (Portbou-Girona-Barcelona) prestaran el servei habitual, i efectuaran parada a les estacions compreses entre Granollers Centre i Barcelona.

Pel que fa als tres trens Intercity per sentit que circulen al tram afectat per la incidència, es realitzarà transbordament per carretera entre l'Hospitalet de l'Infant i Barcelona-Sants.


Tres setmanes més per tornar a la normalitat

Renfe assegura que treballa per estabilitzar el servei de Rodalies de l'R2 Sud afectat per la greu incidència de l'1 de maig al vespre, amb l'incendi d'un quadre de senyals a Gavà.

La incidència es preveu que s'allargui entre 3 i 4 setmanes.

 

ARXIVAT A:
Transport públicRenfeRodalies
Anar al contingut