Un tren de Mitja Distància aturat i usuaris esperant poder marxar, aquest dimarts a Castelldefels (ACN / Àlex Recolons)

La incidència a l'R2 Sud de Rodalies es pot allargar entre tres i quatre setmanes

S'ha hagut de reduir la freqüència de trens per l'incendi d'un quadre de senyals a Gavà que s'hauria originat per un llamp

RedaccióActualitzat

L'avaria que ha afectat la circulació de trens a la línia de Rodalies R2 Sud des d'aquest dilluns al vespre és greu, i l'afectació pot durar entre tres i quatre setmanes: ho han explicat responsables del Ministeri de Transports aquest dimarts a la tarda a Barcelona.

Segons ha explicat Xavier Flores, secretari general d'Infraestructures del Ministeri, aquest dimarts ja s'ha aconseguit que circulin dos trens per sentit i hora, la meitat de l'habitual, i esperen que aquest dimecres es pugui augmentar als 3 trens per hora i sentit.

De moment Rodalies ha fet públic que s'han reprogramat tots els trens d'aquesta línia de Rodalies per als pròxims dies:

 

Ha estat un matí d'importants retards a la línia R2 Sud de Rodalies, i també en altres línies, a causa de l'incendi que hi va haver aquest dilluns a les 9 del vespre en un quadre de senyals a l'enclavament de Gavà.

Protecció Civil ha activat aquest dimarts a la tarda la prealerta Ferrocat per acumulació de persones a les andanes del centre de Barcelona i Port Aventura a causa de l'avaria.
 

Llamp caigut "amb molta mala sort"

Flores ha dit que creuen que l'incendi el va originar un llamp que va caure sobre una catenària que, "amb molt mala sort", va caure al seu torn sobre el quadre de senyals i el va incendiar:

"Amb la mala sort, perquè vam tenir mala sort, perquè aquesta catenària, quan va caure, ho va fer sobre un dels sistemes de senyalització de l'estació de Gavà i va fer que es cremés el quadre de comandament del sistema que controla la circulació dels trens."

La incidència afecta el sistema de senyalització entre el Prat i Castelldefels, i això obliga a reduir el número de trens que hi circulen, i per tant ha calgut reprogramar-los tots.

L'R2 Sud entre Sant Vicenç de Calders i Estació de França per Vilanova, és la línia més afectada. Segons Renfe, la freqüència és ara d'un tren cada 30 minuts entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona i s'han posat reforços puntuals entre Vilanova i Barcelona.

També estan afectades les línies de mitja distància que circulen que les mateixes vies, la R13, la R14, la R15, la R16 i la R17.


Queixes dels usuaris

Molts usuaris, però, s'han queixat a les xarxes socials, assegurant que no és cert que circuli un tren cada mitja hora, ni que s'hagin reprogramat de manera que es pugui saber quan passen per les estacions, i també hi ha queixes d'importants retards a la branca nord de l'R2:

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatRodalies
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut