Estelades al Camp Nou
Estelades al Camp Nou
Barcelona

Rebutgen el recurs del Barça per les estelades perquè el club no està legitimat per presentar-lo

El jutge retreu al Barça haver pres partit en una "controvèrsia política"

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció del contenciós administratiu número 15 de Madrid ha decidit no admetre el recurs del Barça per la prohibició de les estelades. El magistrat considera que el Barça no està legitimat per presentar-lo.

El jutjat argumenta que una associació esportiva privada no pot presentar-se com a perjudicada per una violació del dret a la llibertat d'expressió. El jutge diu que es tracta d'un dret de caràcter personal i que només el poden exercir persones físiques i no pas jurídiques ni associacions.

Crítica del jutge al Barça

El titular del jutjat del contenciós 15 de Madrid, retreu al club haver pres partit en una "controvèrsia política" i generar així "tensió" en una trobada com aquesta.

"No s'entén molt bé que plantegi una acció com la proposta, que és molt diferent, i fins distant"

Recorda que la decisió de prohibir les banderes s'adopta per motius de seguretat en un partit considerat d'"alt risc", pel que afirma que "el Barcelona no hauria de prendre partit per una o altra posició o controvèrsia política".

En fer-ho, insisteix el jutge, "està no només generant més polèmica o tensió de la que ja de per si comporta un esdeveniment d'aquestes característiques o importància, sinó apartant-se de la finalitat, sigui principal o complementària, pròpia de les seves funcions estatutàries, entre les quals no es troba recollida precisament la difusió d'idees o pronunciaments polítics". I el jutge afegeix que hauria de fer el Barça com a entitat:

"Hauria d'abstenir-se de fer reclamacions judicials en favor d'un o altre signe, i mantenir una postura neutral per vetllar per la lliure i pacífica circulació de totes les persones".

A més, el jutge ha dit que l'estelada no és un símbol del Barça, "ni directament ni indirectament".

La decisió del jutge, però, no canvia la suspensió cautelar de la prohibició que va decidir aquest divendres el jutjat contenciós administratiu número 11 després del recurs presentat per l'associació Drets.

El Barça, satisfet

El Futbol club Barcelona ha emès un comunicat on explica la decisió del jutge i reitera la seva satisfacció perquè es permeti l'exhibició de les estelades:


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut