Barcelona

Rebuig massiu a la violència de gènere, l'endemà de l'apunyalament a Nou Barris

RedaccióActualitzat

El Concert de les Dones, previst com un acte festiu per acostar la reivindicació feminista als joves, aquest dissabte al vespre, s'ha convertit en un acte de rebuig i denúncia contra la violència masclista. És la resposta al cas de la dona embarassada apunyalada ahir per la seva parella al mateix districte de Nou Barris. La dona, que continua ingressada en estat crític a l'Hospital de Sant Pau, va perdre el fill que esperava.

Centenars de persones s'han sumat a l'acte, que ha començat amb un minut de silenci i la lectura d'un manifest.

És la primera vegada que l'Ajuntament de Barcelona organitza un concert per al Dia de les Dones. Havien triat Nou Barris per donar centralitat cultural a aquest districte, però la fatalitat ha volgut que l'última víctima de violència masclista fos  ahir i en aquest districte. Per això, l'acte s'ha convertit en un clam contra aquesta violència.

L'alcaldessa de Barcelona, que ha assistit a l'acte, ha dit que tant l'Ajuntament com els col·lectius que lluiten per erradicar aquesta violència no descansaran fins a aconseguir-ho i ha lamentat que la violència de gènere no sigui una qüestió de primer ordre de l'agenda política:

"Si això li estigués passant a qualsevol altre col·lectiu, per exemple, un col·lectiu d'homes polítics o un col·lectiu d'homes banquers, estaria tot el país militaritzat i estarien totes les institucions mobilitzades tractant-ho com una qüestió de primer ordre de l'agenda política. El que és inacceptable és que, a dia d'avui, una de les violències, per no dir la principal, que patim quotidianament, que és la que patim les dones, no estigui al primer nivell de l'agenda política."

Al concert, hi han participat artistes com La Otra, Les Sueques, Monique Makon i Bad Gyal, quatre estils diferents que connecten amb el públic més jove i que tenen una important reivindicació feminista en les seves cançons.

Anar al contingut