Façana del Tribunal Suprem, a Madrid
Façana del Tribunal Suprem, a Madrid
Madrid

Rebuig de la Fiscalia a elevar el cas Tsunami al Suprem: "No hi ha nous fets acreditats"

Un fiscal de l'Audiència Nacional retreu al jutge García-Castellón haver-ho demanat abans que es resolgui un recurs previ i sense haver avançat en la investigació

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional, l'AN, ha interposat aquest dimecres un recurs contra la petició del jutge de la mateixa AN Manuel García-Castellón de demanar al Tribunal Suprem que investigui el cas Tsunami.

García-Castellón va demanar-ho aquest dimarts al Suprem amb els arguments que hi ha dos investigats que són aforats i també perquè considera que és un cas de terrorisme.

En el recurs, el fiscal de l'Audiència Nacional Miguel Ángel Carballo Cuervo diu que García-Castellón ha d'esperar que es resolgui el recurs previ de la mateixa Fiscalia.

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón

"És una mena de reforma d'ofici"

També li retreu que estigui volent forçar la implicació del Suprem quan encara no ha avançat gens en la investigació i no pot aportar proves noves:

"La remissió de l'exposició raonada és una mena de reforma d'ofici de l'esmentada resolució sense cap mena de fonament, sense nous fets acreditats i sense que s'hagi practicat cap diligència que hagi recollit nous indicis de responsabilitat criminal."

Carballo Cuervo conclou recordant a García-Castellón que la llei només li permet fer això quan calgui "aclarir conceptes foscos o rectificar errors materials, que no és el cas".

García-Castellón havia argumentat que la condició de diputat d'ERC al Parlament de Ruben Wagensberg i d'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont exigien la implicació del Suprem.

El jutge també reclama informació a Suïssa

Però Manuel García-Castellón sembla haver entrat en una cursa pel cas Tsunami, que portava anys parat, i aquest dimecres hi ha afegit una nova acció.

En concret, ha reclamat al sistema judicial suís que localitzi la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que --assegura-- que formava part de la cúpula de Tsunami Democràtic.

També li reclama les dades i els moviments d'un compte del banc CIM Banque que creu que va servir per finançar aquesta plataforma anònima que va organitzar les protestes contra la sentència del procés.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàAudiència NacionalTsunami Democràtic
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut