Cas Tsunami: García-Castellón demana a Suïssa localitzar Marta Rovira i investigar un compte

El jutge de l'Audiència Nacional demana moviments i dades sobre un compte bancari, des de la seva creació fins al juny del 2020

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, ha demanat a Suïssa que localitzin la secretària general d'ERC, Marta Rovira, acusada de terrorisme en aquesta causa.

En una comissió rogatòria, el jutge també sol·licita les dades i moviments d'un compte bancari del CIM Banque, des que es va crear i fins al juny del 2020, amb l'objectiu que les autoritats suïsses identifiquin els titulars de productes financers adquirits, les persones autoritzades a operar amb el compte, les seves vinculacions i els documents d'identitat que hi constin associats.

Des d'aquest compte --segons sospita el jutge-- s'hauria finançat Tsunami Democràtic, a qui responsabilitza de les protestes després de la sentència del judici del procés, a l'aeroport del Prat o la Jonquera. García-Castellón creu que Marta Rovira va ser en una reunió a Ginebra en què es van planificar i organitzar aquestes protestes i en què està "acreditat indiciàriament" que també hi va acudir Puigdemont, a qui el jutge atorga un "rol de lideratge".

També torna a argumentar per què creu que tot plegat és atribuïble a un delicte de terrorisme. Entre altres coses, diu que l'aeroport és una infraestructura crítica, que hi va haver "disturbis que van ocasionar una alteració greu de la pau pública" o que es va posar risc "la integritat física de nombrosos membres de les forces i cossos de seguretat, dels manifestants, dels viatgers i els treballadors".

La petició a Suïssa arriba l'endemà que el jutge va demanar al Tribunal Suprem la imputació de Puigdemont, el diputat Ruben Wagensberg --tots dos aforats-- i també de Rovira i la resta d'implicats, una desena de persones més.

Una decisió que ha recorregut la Fiscalia, que està en contra de la investigació de García-Castellón per terrorisme.

Els implicats del cas Tsunami demanen apartar-lo de la causa. 

 

ARXIVAT A:
Audiència NacionalTsunami Democràtic
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut