Rajoy afirma que la moció de censura és una "paròdia" i una "farsa" (EFE)
Rajoy afirma que la moció de censura és una "paròdia" i una "farsa" (EFE)
Madrid

Rajoy: "Per perdre, qualsevol candidat val, fins i tot vostè, senyor Iglesias"

El president espanyol ha desqualificat, "en la forma i en el fons", la moció de censura contra ell que ha presentat la portaveu parlamentària de Podem, Irene Montero

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha desqualificat la moció de censura que Podem presenta contra ell, amb Pablo Iglesias de candidat. El president espanyol ha criticat, "en la forma i en el fons", la intervenció anterior de la portaveu d'Units Podem, Irene Montero, que ha defensat la moció. Rajoy ha agraït amb ironia la "moderació" de Montero -"La seva mesura passarà a la història del parlamentarisme"- i ha carregat contra la proposta de fer-lo fora de la presidència:

"Per perdre la moció de censura, qualsevol candidat és vàlid, fins i tot vostè, senyor Iglesias Turrión."

El president del govern espanyol ha dit que Podem presenta la moció de censura per "donar espectacle" sense disposar de suports. Rajoy ha definit la iniciativa de "paròdia" o "farsa", una moció de "fogueig" que no se sap si va contra el govern, el PP, el PSOE o "l'univers món".

 

 

Davant les acusacions de corrupció contra el seu partit, Rajoy ha dit: "En el Partit Popular hi ha hagut corruptes. Sí. Però el Partit Popular, que té 800.000 afiliats, no és un partit corrupte, i lamento disgustar-los."

Mariano Rajoy ha assenyalat que Podem pinta una Espanya negra irreal amb un objectiu:

"Denigren, critiquen, infamen i presenten una moció de censura coherent, no amb la realitat que es viu a Espanya, sinó amb els gargots de grafiter que vostès dibuixen. Han degradat la moció de censura fins a convertir-la en una eina més d'agitació social."

I ha conclòs dient que el fracàs de la proposta de Podem serà molt positiu:

"El seu anunciat fracàs és la millor notícia per a Espanya. Espanya guanya i vostès perden."

Rajoy fa seva una frase d'Iglesias: "En política no tot s'hi val"

Mariano Rajoy ha acabat la rèplica i contrarèplica amb Irene Montero citant una frase del líder de Podem:

"'En política no tot s'hi val. Qui acusi de finançament il·legal ha d'anar als tribunals, no muntar jocs mediàtics en assemblees legislatives, que han d'estar per altres coses. Va contra l'estat de dret que un grup de partits es converteixin en tribunal'. Aquestes paraules les va pronunciar l'avui candidat senyor Iglesias quan el van citar a declarar en una comissió d'una assemblea parlamentària pel finançament il·legal del seu partit amb diners públics."

I el president espanyol s'ha preguntat: "Per què el que val per a Veneçuela no val per a Espanya. I, sobretot, per què el que val per al senyor Iglesias no val per a la resta dels membres d'aquesta cambra?"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut