Madrid

Rajoy: "Ni Catalunya es desconnectarà, ni hi haurà cap fractura"

Durant una declaració institucional a Béjar, Rajoy ha anunciat que demanarà la suspensió immediata de la resolució independentista i que demà es reunirà amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy ha anunciat que demanarà la suspensió immediata de la resolució independentista aprovada aquest migdia al Parlament i també els seus "possibles efectes". El president del govern espanyol ho ha dit en una declaració institucional a Béjar, a Salamanca, on avui farà un míting. Rajoy ha anunciat que acaba de signar la sol·licitud d'urgència de dictamen del Consell d'Estat i que dimecres, durant una reunió extraordinària del consell de ministres, firmarà el recurs davant el Tribunal Constitucional per frenar la iniciativa de la cambra catalana. D'aquesta manera, la resolució quedaria en suspens de manera automàtica i amb comunicació a la presidenta del Parlament.

El cap de l'executiu ha explicat que demà dimarts es reunirà amb el líder socialista, Pedro Sánchez, amb qui ha parlat per telèfon aquest matí, abans que el ple del Parlament aprovés la resolució conjunta de Junts pel Sí i la CUP que vol ser l'inici del procés cap a la independència de Catalunya.

Durant la declaració institucional d'aquest dilluns, Rajoy ha explicat que "a la societat catalana, les pretensions secessionistes no han fet més que dividir", però ha afegit que "ni Catalunya es desconnectarà d'enlloc, ni hi haurà cap fractura (...) Ningú haurà d'escollir ni renunciar a la seva identitat espanyola i europea."

El president del govern espanyol ha remarcat: "Utilitzarem només l'estat de dret, però tot l'estat de dret; només la llei, però tota la llei; només la democràcia, però tota la força de la democràcia", i ha advertit que espera que el recurs que firmarà davant el TC sigui "l'últim pas". Quan li han preguntat si pensa aplicar l'article 155 de la Carta Magna, Rajoy ha contestat que espera no haver-ho de fer i que això seria "el millor senyal de tots els possibles."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut