Madrid

Rajoy es presenta com a alternativa als extremismes un mes abans de la campanya del 26-J

Albert Rivera avisa que no pactaran amb el PP si no hi ha un canvi de polítiques, d'equips i també de lideratge

Actualitzat

Quan falta un mes per l'inici de la campanya electoral, els partits ja enfoquen els seus discursos directament cap a les eleccions del 26 de juny. Dies després que es confirmés la nova convocatòria electoral, el candidat del PP i president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha llançat la precampanya amb un vídeo en què aposta per "la concòrdia" i "l'esperança de l'Espanya moderada". En el vídeo, que Rajoy acaba amb un "comencem", el candidat popular es presenta com a garant contra els extremismes:

"Una alternativa extremista s'apropa com un dissolvent de tot el bo que tenim: la nostra unitat, la nostra democràcia constitucional i el nostre progrés econòmic"

De cara al 26-J, el PP afronta un duel amb Ciutadans pel vot de centre-dreta. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha començat l'atac a Rajoy i ha avisat que no pactaran amb el PP si no hi ha un canvi de polítiques, d'equips i també de lideratge. En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", ha dit que Rajoy representa una època marcada per la corrupció, però que hi ha gent competent al PP:

"El problema no és només Rajoy, però Rajoy és part del problema"

Mentrestant, el PSOE tanca files al voltant de Pedro Sánchez. El candidat socialista, de visita al País Basc, ha tornat a repartir les crítiques entre el PP i Podem, per no haver fet possible un govern de canvi:

"Espanya és una societat dinàmica, activa i no pot ser governada ni per la ganduleria de Rajoy ni per la intransigència d'Iglesias"

D'altra banda, Esquerra Unida ha acordat fer una segona consulta a les bases quan finalment es tanqui un acord amb Podem. A la primera, el suport a anar plegats a les urnes va ser del 84,5%. El líder d'IU, Alberto Garzón, ha dit que l'acord per anar en coalició pot ser imminent. Podem, en canvi, té previst fer la seva consulta a les bases aquesta mateixa setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut