Barcelona

Rajoy avisa que no donarà treva a les iniciatives de desconnexió del govern català

Mariano Rajoy avisa el govern català que estudiarà i portarà al Constitucional, si procedeix, totes les iniciatives i lleis de desconnexió

Actualitzat

La junta directiva del PP català s'ha reunit aquest dissabte a Barcelona, en una trobada presidida pel president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i on s'ha nomenat Xavier García Albiol nou coordinador general del partit.

El president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha obert el seu discurs davant de la junta directiva del PP català amb una encesa defensa de la Constitució, de l'Estatut, de la unitat d'Espanya i la sobirania nacional. També ha dit que és el seu deure garantir la igualtat entre tots els espanyols "hagin nascut on hagin nascut i visquin on visquin".

Mariano Rajoy s'ha referit a la denúncia al Tribunal Constitucional de la creació de la Conselleria d'Exteriors catalana i de la comissió del Procés Constituent i ha anunciat que el seu govern estudiarà i denunciarà, si procedeix, totes i cadascuna de lleis de desconnexió que avanci el govern de Catalunya. Rajoy ha dit que el govern que presideix està en funcions, però no en treva:

"Nosaltres estarem amb la llei. És antidemocràtic saltar-se la llei i presumir-ne. Nosaltres actuarem sempre que hi hagi una acció contrària a la llei perquè és la nostra obligació. El govern d'Espanya està en funcions, però la llei, la Constitució i l'Estat no estan en treva ni en funcions"

"No" a la investidura de Pedro Sánchez

En relació amb les converses sobre possibles pactes de govern, Rajoy ha tornat a defensar que el pròxim executiu estigui liderat pel PP, amb suport del PSOE i C's, en una gran aliança constitucionalista:

"Hem estat els més votats i s'ha de respectar el que diguin els ciutadans".

Rajoy ha deixat clar que hauria de ser el Partit Popular qui presidís aquesta coalició i ha urgit el PSOE que es defineixi, perquè el govern no pot estar en funcions de forma indefinida.

Rajoy ha avançat que atendrà "com es mereix" Pedro Sánchez quan aquest el convoqui a reunió la setmana vinent i que li comunicarà el "no" del PP a la seva investidura perquè "123 escons són més que 90", que són els que ha aconseguit el Partit Socialista. Ha recordat també que el candidat socialista, Pedro Sánchez, va quedar quart a la circumscripció on es presentava, Madrid.

En la reunió de la junta directiva del PP català s'ha nomenat Xavier García Albiol coordinador general del partit. García Albiol ha rebut la felicitació del president espanyol pels resultats que va obtenir el Partit Popular a Catalunya en les passades eleccions generals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut