La plaça del mercat Puigmercadal és l'epicentre d'aquesta celebració
La plaça del mercat Puigmercadal és l'epicentre d'aquesta celebració
Catalunya al dia

Queixes de veïns fan perillar la festa major alternativa de Manresa, la més antiga de Catalunya

Asseguren que si es manté en la ubicació actual la celebració genera massa contaminació acústica

Enllaç a altres textos de l'autor

Nati Adell

Corresponsal de Catalunya Ràdio a la Catalunya central

Actualitzat

​Trontolla la continuïtat de la Festa Major Alternativa de Manresa, la més antiga de les que se celebren a Catalunya i tota una referència per als joves de la ciutat.

Hi ha veïns que volen que se suspengui pel soroll excessiu que consideren que provoca i demanen a l'Ajuntament que imposi multes de fins a 450.000 euros a l'organització.

El consistori diu que està estudiant la situació, tant en l'àmbit jurídic com tècnic. Explica que, a finals d'any, va rebre una sol·licitud per part d'una comunitat de veïns queixant-se de l'última edició de la festa i que aquest no era el primer cop.

Es tracta, com ha pogut confirmar Catalunya Ràdio, dels veïns de l'edifici de Can Jorba, a tocar de la plaça del mercat Puigmercadal, on es fa el gruix de la festa, que es queixen d'aquesta contaminació acústica.

Alguns veïns consideren que la festa provoca un excés de soroll
Alguns veïns consideren que la festa provoca un excés de soroll (L'Alternativa Manresa)

L'entitat responsable d'aquesta celebració assegura que ja s'han reduït els decibels i que s'han ajustat els horaris, però argumenten que no poden cedir més perquè, diuen, seria com "matar la festa", que té més de 30 anys d'història i que es fa a finals d'agost.

Si acaba desapareixent suposaria, segons la portaveu Marina Oller, una pèrdua important per a la ciutat.

"Demanem a l'Ajuntament que es posicioni al costat de L'Alternativa tenint en compte el valor cultural i social que té per a la ciutat."

Afegeix que, malgrat tot, estan preparant l'edició d'aquest any i creuen que aquesta festa s'ha de seguir celebrant al mateix lloc perquè "cal donar vida als espais del centre de la ciutat".

Un precedent semblant el trobem a la Patum de Berga. Fa dos anys es van haver de suspendre els concerts per ordre judicial per una denúncia de soroll excessiu per part d'una residència de gent gran.

ARXIVAT A:
MúsicaCultura popular
Anar al contingut