Hospital La Paz de Madrid
L'home s'ha suïcidat llançant-se al buit des d'una finestra del quart pis
Madrid

Quatre nadons moren des del setembre per la tos ferina

Un nadó d'un mes va morir dijous a Madrid, el quart cas de mort per aquesta malaltia des del mes de setembre

RedaccióActualitzat

Quatre nadons han mort des del mes de setembre per la tos ferina. L'últim ha estat un nadó de 40 dies que va morir dijous a l'Hospital la Paz de Madrid. Els casos anteriors s'havien registrat a Sevilla, Conca i Múrcia.

Hi ha un altre nadó que està ingressat per aquesta malaltia des del 16 de novembre a l'Hospital Virgen de la Salud de Toledo.

Fonts del Ministeri de Sanitat confirmen que la taxa de mortalitat entre nadons per tos ferina és similar a la d'altres anys i volen enviar un missatge de tranquil·litat a la població. El Ministeri va comprar al novembre 60.000 unitats de la vacuna de la tos ferina per poder administrar-la a les dones embarassades i per fer un recordatori als nens de 6 anys.

La Comunitat de Madrid ja ha començat a vacunar totes les dones embarassades per immunitzar els nadons, ja que són els més vulnerables davant la malaltia. La vacuna és segura durant l'embaràs i aconsegueix protegir els nadons fins que se'ls administra la primera dosi de la vacuna, als dos mesos de vida.

Anar al contingut