mapa del tiroteig
mapa del tiroteig
Munic

Quatre hores de confusió i terror: la cronologia de l'atac a Munic

RedaccióActualitzat

De les sis de la tarda a les deu de la nit. Quatre hores de terror primer i confusió després per un tiroteig en un centre comercial a Munic.

L'atac va començar gairebé a les sis en punt de la tarda en una àrea comercial del nord de la ciutat. A les 18.05, primera trucada a la policia alertant d'un tiroteig a Hanauer Straße. Són trets davant una hamburgueseria. Un vídeo penjat a les xarxes socials mostra com un tirador dispara contra la multitud.

Al cap d'uns minuts, l'alerta passa de Hanauer Straße al centre comercial Olympia. El tirador entra a l'edifici i continua disparant. Allà és on fa la majoria de víctimes.

El tirador també es va veure disparant des del sostre d'un pàrquing just al costat de l'edifici Olympia, com es pot veure en el segon vídeo anterior.

Aquest és el mapa de l'àrea:

 

Davant dels diferents punts d'atac, la policia va treballar durant hores amb la hipòtesi que hi havia, almenys, tres persones armades. Les persegueix per l'entorn del barri Moosach.

La policia fa un desplegament immediat. Helicòpters, agents dels cossos especials i fins i tot policies procedents d'altres estats alemanys s'han desplaçat a Munic.

 

Al tiroteig el va succeir el caos. La policia demana a la gent que no surti al carrer i tanca els accessos al transport: metro, tramvia i autobusos. Es talla una autopista i es demana als conductors que hi circulen que l'abandonin.

Els rumors s'apoderen de Munic. Hi ha falses informacions de tirotejos en altres llocs de la ciutat. El pas de les hores, però, acota els fets al centre comercial Olympia.

 

La policia comença a desallotjar el centre Olympia, riuades de persones surten al carrer. Es confirma que hi ha almenys tres morts.

A les 20.30 la policia troba un cos a un quilòmetre del centre Olympia. És un jove, té un tret al cap. Sembla que s'ha suïcidat. Finalment es confirmarà que és l'autor de l'atac.

A les onze de la nit, la policia confirma vuit morts pel tiroteig, a banda del cos de l'atacant que han trobat:


A les tres de la matinada, el balanç augmenta a 10 morts (un és l'atacant) i 16 ferits


Durant la nit, la solidaritat duu molts muniquesos a oferir allotjament a les persones que tenen difícil tornar a casa pel bloqueig del barri olímpic.

Amb l'arribada del nou dia, el país passa del desconcert per l'atac al dolor per les víctimes i a l'angoixa per la recerca

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut