La policia de l'Índia ha identificat els acusats de la violació i hi ha quatre detinguts (EFE)

Quatre detinguts per la violació en grup d'una turista espanyola a l'Índia

La dona era de vacances amb el seu marit i feien una ruta amb moto a l'estat de Jharkhand

RedaccióActualitzat

La Policia de l'Índia ha confirmat que hi ha quatre persones detingudes per la violació en grup a una turista espanyola a l'estat de Jharkhand, al nord-est del país, prop de Bangladesh. L'agressió va ser la nit de divendres, mentre la dona i el seu marit dormien en una tenda de campanya en una zona remota de la localitat de Dumka. La parella feia una ruta en moto per diversos països asiàtics.

Els set acusats de la violació han estat identificats i "seran detinguts aviat" els que encara estan en llibertat, segons ha dit en una roda de premsa el superintendent de policial local, Pitambar Singh Kherwar.

Des de l'hospital on van traslladar la parella de turistes, el marit va explicar que set homes havien violat la dona, mentre que un l'amenaçava a ell amb un ganivet. També van ser robats i colpejats. 

Entrada de l'hospital on van atendre la dona violada i el seu marit (EFE / Mikaela Viqueira)

Els detinguts han de comparèixer davant un tribunal de Dumka, on es va produir l'agressió.

"És un incident condemnable i la policia està prenent les mesures oportunes. Els culpables no se salvaran", ha dit Mithilesh Kumar Thakur, el ministre regional de l'estat de Jharkhand.


Molta atenció pública

L'atac ha rebut molta atenció mediàtica, en part per tractar-se d'estrangers. La policia ha constituït dos equips de recerca especial (SIT, per les sigles en anglès) per aquest cas, qualificat de "molt seriós".

"Un dels equips examinarà la recopilació de proves. I el segon equip té la missió de capturar els acusats restants", ha dit Pitambar Singh Kherwar, que ha assegurat que tots estan investigant constantment.

En un missatge a les xarxes socials, l'ambaixada d'Espanya a l'Índia, que presta atenció consular a la turista, ha agraït les mostres de suport rebudes:

"Gràcies a tots pels missatges de suport. Hem d'estar units en el nostre compromís d'eliminar la violència contra la dona a tot el món".

La parella va anar aquest diumenge a un tribunal per prestar declaració davant del jutge, segons fonts policials que cita l'agència EFE.

Tots dos s'estan allotjant des de la nit de dissabte en una residència oficial del govern local, a Dumka. "La parella és aquí sota protecció", per a la seva seguretat, ha dit en una declaració als mitjans el subcomissionat de Dumka, A Dodde.

La policia ha demanat a la parella evitar declaracions públiques per no afectar la investigació.

ARXIVAT A:
Agressió sexualL'Índia
Anar al contingut