Un policia indi
La policia índia ha detingut tres persones per la violació (iStock)

Violada en grup una turista espanyola que viatjava amb moto pel nord de l'Índia

La dona feia una ruta amb el seu marit quan un grup els va atacar mentre dormien a una tenda de campanya

RedaccióActualitzat

Una turista espanyola ha estat atacada i violada en grup al nord de l'Índia, on estava de vacances amb el seu marit. La parella, que feia un viatge amb moto, havia instal·lat una tenda de campanya al districte de Dumka, una zona remota a l'estat de Jharkhand, per passar la nit de divendres, quan un grup d'homes els va atacar mentre dormien.

Des de l'hospital, on els han atès, han gravat un vídeo on relaten els fets, que després han retirat de les xarxes per petició de la policia, per no interferir en la investigació. "Ens ha passat una cosa que no desitgem a ningú", diu ella. "M'han posat un ganivet a la gola dient que ens matarien, i a ella l'han violat set homes", ha explicat ell.
 

Tres detinguts pels fets

Han posat una denúncia i la policia ha informat que hi ha almenys tres persones detingudes.

"És un incident condemnable i la policia està prenent les mesures adequades. Els culpables no se salvaran", va assegurar a la premsa Mithilesh Kumar Thakur, el ministre regional de l'estat Jharkhand.

Una imatge d'una televisió local amb la dona arribant a la comissaria de policia a Jharkhand (@RepublicWorld)

L'ambaixada d'Espanya a l'Índia s'ha posat en contacte amb les autoritats i ha enviat personal a la regió.

La parella feia un viatge amb moto per 63 països, amb la intenció de recórrer 150.000 quilòmetres en 5 anys, segons havia explicat ella al seu compte d'Instagram, amb prop de 200.000 seguidors.
 

Discussions polítiques

Parlamentaris, funcionaris governamentals i representants de la societat índia s'han mostrat indignats pel cas

La Comissió Nacional de la Dona (NCW, per les sigles en anglès), un organisme governamental de l'Índia, ha condemnat "la brutal violació en grup d'una turista espanyola", en un comunicat en què assegura que segons els seus informes entre vuit i deu persones van participar en el delicte.

L'assemblea legislativa de Jharkhand ha hagut de suspendre almenys dues vegades la sessió d'aquest dissabte per la discussió sobre l'atac i les acusacions entre les forces polítiques que governen la regió i l'oposició.

"L'incident no només ha avergonyit Jharkhand sinó tot el país. La comissaria de policia a càrrec està intentant encobrir l'assumpte", ha dit el parlamentari opositor Amit Mandal, que ha exigit "la creació d'un comitè d'investigació i que s'imposin càstigs estrictes". 

ARXIVAT A:
Agressió sexualL'Índia
Anar al contingut