Pyrex compra Duralex, la marca competidora que estava en bancarrota
Joc de cafè de Duralex (CCMA)

Pyrex salva Duralex, la seva competidora que estava en bancarrota

La marca de vaixelles de vidre Duralex es va declarar en suspensió de pagaments al setembre

RedaccióActualitzat

La popular marca francesa de vaixelles de vidre Duralex passarà a ser propietat de la marca competidora Pyrex, que pertany al grup europeu Cookware International, amb seu a París.

Després de 75 anys d'història, s'havia declarat en suspensió de pagaments el setembre passat i ara la justícia francesa ha acceptat l'última oferta de Pyrex.

Segons el diari local La République du Centre, Pyrex pagarà poc més de 3,5 milions d'euros, una xifra aparentment baixa, però que s'explica pels 41 milions que Duralex deu als bancs i a la Seguretat Social.

En un comunicat conjunt, les empreses han subratllat que l'operació respon a una "lògica coherent i complementària entre dues marques icòniques del saber fer francès en el camp del vidre per a la constitució d'un pol d'ambició mundial Made in France."

Plats i gots de Duralex, molt populars a les dècades dels 60 i 70
Plats i gots de Duralex, molt populars a les dècades dels 60 i 70 (CCMA)

Els treballadors de Duralex respiren més tranquils, ja que, en principi, l'oferta preveu el manteniment dels prop de 250 llocs de treball al seu únic centre industrial, situat a prop de la ciutat d'Orleans.

Duralex havia entrat en una profunda crisi l'any 2008, que va empitjorar l'any passat a causa de la pandèmia, amb l'aturada de les exportacions, que representaven el 80% de la seva producció.

Les dues marques, Duralex i Pyrex, són conegudes arreu del món per la seva vaixella ultraresistent.

Duralex va ser creada el 1945, al final de la Segona Guerra Mundial, pel grup industrial Saint-Gobain. Va viure l'esplendor els anys 60 i 70, a França, però també a Espanya, on s'anunciava com la vaixella "pràcticament irrompible". Des de llavors ha passat per diversos grups inversors.

Inscripció de Duralex a la part inferior d'una tassa
Inscripció de Duralex a la part inferior d'una tassa (CCMA)
ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut