El president rus, Vladímir Putin (Presidència de Rússia)

Putin eleva el risc "real" d'un conflicte nuclear davant "l'amenaça d'Occident"

El president rus assegura que disposa d'armes capaces d'atacar objectius en territori europeu i nord-americà i diu que se sent convidat a entrar en una cursa armamentística

Actualitzat

Vladímir Putin torna a brandar l'amenaça nuclear: el president rus ha advertit que els "desafiaments d'Occident" eleven el risc "real" d'un conflicte atòmic i ha alertat dels resultats tràgics que tindria una intervenció directa de l'OTAN a Ucraïna. 

"Tindria conseqüències pitjors que la Segona Guerra Mundial", ha assegurat Putin, responent així les declaracions de Macron aquesta setmana, que no descarta enviar tropes occidentals a Ucraïna.

A més, el líder del Kremlin ha assegurat que se sent convidat per Occident a entrar en una cursa armamentística, després que la presidenta de la Comissió Europea ha fet una crida al rearmament dels 27.

Aquest dimecres, Von der Layen va dir textualment que "potser la guerra no és imminent, però no és impossible".

En aquest sentit, Putin ha reblat que Moscou disposa d'armes capaces d'atacar objectius en territori europeu i nord-americà. "Ells -- en referència a Occident-- ja ho saben":

"El que estan inventant constitueix una amenaça real de conflicte amb l'ús d'armes nuclears, que suposaria la destrucció de la civilització."

En una nova escalada del to, Putin també ha anunciat el desplegament de tropes al flanc occidental arran de l'expansió de l'OTAN a l'est i la "implicació de Suècia i Finlàndia en l'Aliança".

Ho ha dit durant el seu discurs anual sobre l'estat de la nació al Parlament quan falten només dues setmanes per a les eleccions presidencials.


Reafirmar-se en el segon aniversari de la invasió a Ucraïna

Putin ha aprofitat la seva dissertació davant l'Assemblea Federal russa per treure pit dels avanços militars de l'exèrcit rus a Ucraïna, ara que s'ha entrat al tercer any de la invasió.

"Les capacitats de combat de l'exèrcit s'han multiplicat. Les nostres unitats mantenen la iniciativa amb fermesa en diverses àrees operatives. Avancen amb confiança i alliberen cada cop més territoris", ha assegurat.

Això sí, ha afegit que farà tot el possible per posar fi a la guerra al Donbàs.

Precisament sobre la invasió d'Ucraïna, ha continuat referint-se a l'atac com una "operació militar especial" que té com a objectiu "erradicar el nazisme" al país.

En aquest sentit, ha subratllat que "la majoria dels russos donen suport a l'operació" i ha llançat un missatge d'unitat a la població per superar "qualsevol obstacle".

Putin ha afegit que es tornaran a establir els districtes militars de les províncies de Moscou i Leningrad, una mesura "necessària" en vista dels darrers avenços en la invasió.

Al mateix temps, ha defensat que Rússia no pot ser aïllada del món: "Sense una Rússia forta i sobirana, un nou ordre mundial robust és impossible".

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinUcraïnaRússiaUrsula von der LeyenComissió Europea
Anar al contingut