Barcelona

Pujol considera que la reforma de l'Estatut no ha valgut la pena

L'expresident Jordi Pujol considera que la reforma de l'Estatut no ha valgut la pena. Pujol està convençut que quan el Tribunal Constitucional emeti la sentència, que preveu desfavorable, la llei catalana quedarà tan escapçada que el cost polític de la reforma en superarà els beneficis. Durant un esmorzar amb l'escriptor Javier Cercas, Jordi Pujol ha dit que dubta que els "progressos" que pugui representar l'Estatut català en el futur "compensin" el "gran desgast" que ha patit Catalunya al llarg de tot el procés.

Actualitzat
"Suposant que, malgrat que les coses surtin malament, l'Estatut hagi pogut representar algun progrés, que és probable que en algun punt concret ho representi, és dubtós que aquest progrés ens compensi del desgast tan gran que hem tingut", han estat les paraules de Pujol.

En un esmorzar col·loqui amb l'escriptor Javier Cercas organitzat pel Centre d'Estudis Jordi Pujol, l'expresident català ha reconegut que "l'Estatut no ha anat bé" i ha augurat que, a falta de conèixer el desenllaç final de la sentència del Tribunal Constitucional, "segur que les coses sortiran malament".

Pujol té la "sensació" que l'acció de govern a Catalunya "no ha estat l'adequada" i no s'ha sabut treure fruits suficients de l'Estatut aprovat, i ha posat com a exemple el traspàs de Rodalies i el nou sistema de finançament.

Segons Pujol, Catalunya ha patit un "terrible desgast de fons, no només d'estat d'ànim", i ha vist erosionat el seu "prestigi".

Cercas: "El TC hauria d'"inhibir-se"

L'escriptor Javier Cercas ha opinat que el Tribunal Constitucional hauria d'"inhibir-se" en el recurs contra l'Estatut i ha recordat que si es tomba l'Estatut, aprovat per les Corts i ratificat pel poble català el 2006 "el problema serà molt gros".

Cercas ha insistit que la polèmica sobre el recurs de l'Estatut "ens està conduint a una situació fatal, criminal, dolentíssima: un conflicte entre la democràcia i la llei, i això és fatal".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut