El Caire

Zapatero demana "calma" i confia en el "bon criteri" del Constitucional amb l'Estatut

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha ratificat que confia en el "bon criteri" del Tribunal Constitucional i ha demanat "calma" fins que se sàpiga la sentència de l'Estatut. Assegura que un cop s'emeti les coses es faran "raonablement bé". Zapatero ho ha dit a Egipte, on ha començat un viatge oficial que també el portarà a l'Aràbia Saudita. El president del govern espanyol ha insistit que cal deixar treballar el Constitucional "amb assossegament" i que ell mai fa cas de les "filtracions" perquè les considera un mal mètode de treball.

Actualitzat
"Tinguem calma, jo tinc confiança en el bon criteri del Tribunal Constitucional", ha dit Zapatero en una roda de premsa des del Caire juntament amb el ministre egipci, Ahmed Nazif.

El president del govern espanyol ha insistit que confia que quan s'emeti el dictamen del Constitucional "segur que les coses discorreran raonablement bé".

Davant les informacions periodístiques aparegudes els últims dies que apunten que l'alt tribunal podria retallar l'Estatut, ha assenyalat que ell mai fa cas de les "filtracions" perquè considera que són un mal mètode de treball. Segons ha dit, l'experiència dels darrers anys li indica que cal tenir calma.

Segons Zapatero, ja es va veure quan es va començar a redactar l'Estatut que al Parlament català hi va haver un debat intens i al final es va donar suport a una norma que reconeix "un ampli autogovern". Després, ha afegit, amb el nou model de finançament va tornar a passar el mateix i també "es van escoltar moltes coses des de diverses instàncies i forces polítiques de Catalunya", però es va aconseguir "un bon resultat".

Zapatero ha dit que considera que el camí recorregut fins ara pel que fa al desenvolupament autonòmic "és positiu, en general a tot el país i a Catalunya en particular", i ha insistit que cal deixar treballar el Constitucional "amb assossegament".


Anar al contingut