Puja la llanxa a la terrassa d'un tercer pis per estalviar-se l'amarrador a Menorca
Van necessitar una grua per pujar la llanxa de 6 metres d'eslora a la terrassa (EFE/David Arquimbau Sintes)
Es Castell

Puja la llanxa a la terrassa d'un tercer pis per estalviar-se l'amarrador a Menorca

El propietari diu que és legal, que no supera el pes que pot suportar l'estructura i que s'estalvia 70 euros al mes durant l'hivern i pot reparar l'embarcació a casa

Actualitzat

Actualització: Obliguen a baixar la barca que un veí havia pujat a la terrassa d'un tercer pis a Menorca

Un veí de la localitat menorquina des Castell ha optat per guardar la llanxa de sis metres d'eslora a la terrassa de casa seva, un pis situat a la tercera planta d'un edifici d'habitatges. 

Les imatges publicades a les xarxes socials de l'embarcació han sorprès molts veïns i han deixat sense respostes l'Ajuntament, que ha dit que no hi ha una normativa expressa per a aquest cas.

El propietari d'aquesta embarcació ha explicat a les xarxes socials que durant els mesos d'hivern, durant els quals no fa servir la llanxa, s'estalvia el cost del lloguer d'un amarrador del port o una boia, i a més té més a mà les eines per posar a punt la barca.

"M'estalvio 70 euros al mes durant els cinc mesos d'hivern i ho reparo des de casa meva", ha apuntat.

El moment de fer pujar l'embarcació a la terrassa de l'edifici amb una grua es va poder captar en les imatges següents, emeses per la televisió balear, IB3, i alguns veïns.

 

 

 

Sorprenent, però legal?

El propietari de la llanxa ha assegurat que és legal pujar i dipositar la llanxa a la terrassa, ja que el seu pes és fins a deu vegades menor del que pot suportar l'estructura de l'edifici ,segons reprodueixen els mitjans locals de les xarxes.

El moviment veïnal Cuidem Es Castell ha mostrat la seva preocupació pel cas i demana explicacions a l'Ajuntament.

 

 

Mentrestant, l'Ajuntament des Castell ha indicat que la normativa municipal no estableix de manera específica que un veí pugui tenir la seva llanxa a la terrassa del pis, tot i que ha advertit que "els tècnics d'urbanisme s'ho miraran per si pot representar un perill per a la via pública".

En el cas que considerin que representa un perill per a les persones, el consistori ha assegurat que dictarà una ordre d'execució perquè sigui retirada d'aquest lloc.

El debat en aquesta població menorquina està servit.
 

Hivernada d'embarcacions

Les embarcacions, sobretot les petites i de lleure que s'utilitzen només durant l'estiu, s'han de protegir durant l'hivern i mantenir-les a punt per a la temporada següent. És el que s'anomena "hivernada". Els propietaris en molts casos porten el vaixell a terra fins que arribi el bon temps per tornar-lo a posar en mar. Molts, els que solen sortir a pescar a l'hivern, mantenen la barca al mar, d'altres se l'emporten a una cotxera o una parcel·la, mentre que, els que s'ho poden permetre paguen per portar-lo a una marina seca, on una empresa s'encarrega de guardar les embarcacions.

Tret que es tingui un espai propi, aquestes opcions costen diners, que són els que s'ha volgut estalviar el propietari de la llanxa, que no disposa de cap altre espai que la seva espaiosa terrassa en un tercer pis. Ara falta veure si la decisió d'aquest veí passa d'enginyosa i econòmica a ser una opció que altres podrien adoptar.

ARXIVAT A:
Illes BalearsSeguretat
Anar al contingut