Puigdemont qualifica els empresonaments d'"atemptat a la democràcia" i "cop contra el 21D"

En un missatge des de Bèlgica, Puigdemont reivindica la legitimitat del seu govern i exigeix la llibertat dels seus consellers

Actualitzat

Carles Puigdemont ha qualificat l'empresonament d'Oriol Junqueras i set consellers de la Generalitat cessats de "greu error, gravíssim atemptat a la democràcia" i un "cop contra les eleccions del proper 21 de desembre". Puigdemont ha alertat que els comicis "es desenvoluparan en un clima de repressió i empresonaments polítics sense precedents i inacceptables en l'Europa democràtica del segle XXI".

En un missatge des de Bèlgica, el president de la Generalitat cessat ha afirmat que, amb aquest gest, "el govern espanyol renuncia al diàleg necessari i imprescindible per resoldre els problemes polítics" i aposta "per la violència policial i els empresonaments".

"Empresonar dirigents polítics per haver complert amb el compromís electoral trenca els principis bàsics de la democràcia."

Puigdemont ha insistit que el procés català "ja no és un afer intern espanyol" i ha demanat a la comunitat internacional, "especialment l'europea", que s'adonin "del perill que representen aquestes actituds".

Puigdemont també ha reivindicat la legitimitat del seu govern i ha exigit la llibertat dels seus consellers.

"Com a president legítim de Catalunya, exigeixo l'alliberament dels consellers i conselleres i del vicepresident. Exigeixo el respecte a totes les opcions polítiques i exigeixo la fi de la repressió política."

Puigdemont ha defensat que la llibertat de Catalunya "no és possible si hi ha catalans que no són lliures de defensar les seves idees i de complir amb els seus compromisos democràtics".

"Entre barrots, el govern legítim de Catalunya és infinitament més digne que els seus il·lusos empresonadors."

A la part final de la seva compareixença, Puigdemont ha volgut enviar un missatge de suport a les famílies. També ha enviat un missatge als ciutadans de Catalunya i els ha avisat que els "espera una repressió llarga i ferotge".

"No només no podem defallir, sinó que ho hem de combatre. A la manera que els catalans fem les coses: sense violència, en pau, amb respecte per totes les opinions i totes les persones."


 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut