Carles Puigdemont i Toni Comín davant el Parlament Europeu a Brussel·les amb l'acreditació com a eurodiputats a la mà
Carles Puigdemont i Toni Comín, davant el Parlament Europeu a Brussel·les amb l'acreditació com a eurodiputats

Puigdemont i Comín volen anar a Perpinyà per "celebrar els triomfs judicials"

El Consell per la República convoca un acte a la Catalunya Nord després que l'expresident i l'exconseller participin en el seu primer ple com a eurodiputats

Actualitzat

Carles Puigdemont i Toni Comín volen participar en una mobilització que el Consell per la República té previst organitzar aviat a Perpinyà. 

L'acte no té data, però serà després de participar en el seu primer ple com a eurodiputats, que es farà el dia 13 de gener, després que tots dos van poder recollir la seva acreditació com a europarlamentaris abans de Nadal. 

El Consell per la República ho ha anunciat aquest dissabte en un comunicat on també descarta convocar cap acte a Estrasburg per al mateix dia 13.

 

 

El que preparen a Perpinyà, segons el comunicat, ha de servir per celebrar, entre d'altres, la sentència del Tribunal de Luxemburg sobre la immunitat de Junqueras, que consideren una victòria de l'independentisme.

"Aquesta serà, sens dubte, la millor ocasió per celebrar tots els triomfs judicials i polítics que l'independentisme català ha assolit en els darrers temps".

 

Res previst a Estrasburg

D'altra banda, el comunicat assegura que el Consell per la República no convocarà cap acte a Estrasburg el dia 13 perquè les circumstàncies han canviat:

"A diferència del 2 de juliol, data en què tant el TJUE com el Parlament Europeu tenien pendent prendre una decisió en relació amb el cas dels eurodiputats catalans, ara, les circumstàncies són unes altres. Si llavors era legítim expressar davant les institucions europees la reivindicació de quasi dos milions d'electors que havien estat menystinguts, en aquests moments, en canvi, la decisió de les institucions europees ja s'ha produït en el sentit esperat."


            
Això, després que els promotors de la multitudinària manifestació a Estrasburg del 2 de juliol van cridar fa una setmana a tornar omplir la ciutat francesa el 13 de gener, per acompanyar Puigdemont i Comín al seu primer ple i reclamar que Junqueras sigui alliberat per ser eurodiputat.

Tot i això, en el comunicat s'assegura que es respectaran les mobilitzacions que es facin a Estrasburg:

"El Consell per la República respectarà els actes que, eventualment, es puguin organitzar des de la societat civil el 13 de gener a Estrasburg, en exercici de la seva lliure iniciativa. Aquests actes, si es convoquen, comptaran amb la presència dels membres del Consell de Govern que hi siguin convidats a participar."

 

La fiscalia demana al TJUE que aclareixi si Puigdemont i Comin poden ser eurodiputats

La sentència sobre Junqueras ha portat la Fiscalia a replantejar-se el seu criteri sobre els requisits necessaris per ser eurodiputat. Ha demanat al Suprem que pregunti al Tribunal Europeu si cal o no acatar la Constitució.

A més, Puigdemont i Comín van presentar una denúncia contra la decisió de la JEC en no haver-los inclòs en la llista d'eurodiputats. Amb la nova jurisprudència podrien tenir raó.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontToni Comín
Anar al contingut