Barcelona

Puigdemont i Albiol s'acusen mútuament de fer el ridícul després de l'acte de Brussel·les

El PP i C's destaquen que no hi va anar cap autoritat rellevant i critiquen les despeses de l'acte mentre que el president de la Generalitat contraposa l'interès d'Europa al de l'Estat

RedaccióActualitzat

La conferència de Puigdemont, Junqueras i Romeva aquest dimarts a Brussel·les ha centrat gran part de la sessió de control al Parlament. El PP i Ciutadans s'han mostrat especialment crítics. Per part dels populars, el seu líder a Catalunya, Xavier García Albiol, ha destacat l'absència d'autoritats rellevants i el seu cost econòmic:

"Ja no és que a vostè no l'anés a veure absolutament cap persona ni cap autoritat rellevant. És que ni tan sols el 3% dels 751 diputats que té el Parlament Europeu va assistir a l'acte. Aquest 3% que sembla que els persegueix al llarg del temps. Deia el president Tarradellas que en política es pot fer de tot menys el ridícul, i jo afegeixo, encara menys al Parlament Europeu"

Una referència a l'expresident de la Generalitat que Puigdemont ha contestat. El cap del govern ha demanat als representants de l'oposició que escoltin el que va passar aquest dimarts i que no es creguin la seva pròpia propaganda:

"Vostè acaba de demostrar efectivament que el senyor Tarradellas tenia raó. Mirin les persones que van venir, mirin els efectes que tindrà l'explicació del cas català a Europa i al món perquè allà l'interès hi és, i l'interès i les preguntes se les haurien d'haver posat vostès fa uns quants anys i potser avui, enlloc de fer aquesta cara d'astorats perquè passen coses que vostès deien que no passarien mai, entendrien alguna cosa més"

Retrets també de la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, de Ciutadans, que, a més, ha denunciat la paràlisi del govern.

"Vostè no va a la conferència de presidents per negociar un millor sistema de finançament però és capaç de gastar-se en un sol dia 130.000 euros de tots els catalans en propaganda d'un acte a Brussel·les per parlar del de sempre, de l'únic que vostè parla, que és de repetir el 9-N. Ha anat vostè al cor de la Unió Europea a parlar de desunió"

El líder socialista, Miquel Iceta, ha criticat també que el president no hagi assistit a la conferència de presidents autonòmics i hagi renunciat a negociar la millora del finançament.

L'acte del Parlament Europeu tampoc ha convençut del tot la CUP. Els cupaires no es van sentir còmodes amb la defensa insistent de la via pactada. La diputada Anna Gabriel ha fet aquest advertiment: "Que l'objectiu del referèndum pactat no distregui de l'objectiu principal que és l'objectiu realista, l'únic que existeix, la unilateralitat". El vicepresident, Oriol Junqueras, ha volgut deixar clara la posició del govern: "Nosaltres no ens distraurem, no ens hem distret mai dels nostres compromisos i ens sembla que la fermesa en els compromisos és compatible amb l'acte de pedagogia que vam fer ahir en el Parlament Europeu". La incomoditat dels anticapitalistes arriba en la setmana clau pels pressupostos.

Mentrestant, Catalunya Sí que es Pot ha tancat files al costat del govern de Puigdemont, i ha avalat del tot la conferència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut