Barcelona

Millo: "Puigdemont podria dedicar-se a comprar més ambulàncies per a la pediatria"

El delegat del govern espanyol ha utilitzat el cas de la nena morta a Blanes per carregar contra "el míting" del president de la Generalitat a Brussel·les, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio"

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, menysté la conferència del president Puigdemont aquest dimarts al Parlament Europeu dient que no hi van anar el 95% dels eurodiputats. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el dirigent popular ha assegurat que la Generalitat ha fet el ridícul demanant suport europeu a un referèndum com el que Alemanya acaba de prohibir a Baviera.

Millo ha arribat a criticar la conferència fent servir el cas de la nena morta a Blanes quan esperava una ambulància:

"Ells hi van com a govern i es gasten els diners de la Generalitat per fer aquest viatge. Hi havia quinze persones en la comitiva i convidats. Tot això ens costa diners i temps perquè el senyor Puigdemont també es podria dedicar a visitar els passadissos d'urgències dels hospitals, a comprar més ambulàncies medicalitzades per a la pediatria. Hi ha coses que podria fer que serien més útils per als catalans que anar a fer un míting a Brussel·les per explicar el que ja sabem. No ha dit res que no porti dient el darrer any."

Catalunya és l'única comunitat autònoma a l'Estat que té ambulàncies pediàtriques medicalitzades. Té dues ambulàncies amb aquestes característiques.

Segons el delegat del govern central, a la conferència només hi van assistir independentistes, a més d'algun curiós:

"Van fer una convocatòria en una sala del Parlament Europeu a les set de la tarda, que és com fer-ho aquí a les 12 de la nit perquè a aquella hora el Parlament Europeu no funciona. Van anar-hi 500 independentistes o gent curiosa que volia escoltar al president, que em sembla molt bé."

Millo ha assegurat que la reunió pendent entre Rajoy i Puigdemont es farà aviat. Sobre el plantejament que es farà un referèndum tant si és pactat com si no, el delegat espanyol ho ha comparat amb una actuació amb l'ús de la violència:

"Quan algú amenaça que una cosa esclatarà, és que ha posat un artefacte explosiu perquè esclati, i t'amenaça en el sentit de dir: 'Si no fas el que jo t'estic dient, esclatarà'. Aquest és un comportament que té un nom i no l'utilitzaré perquè em dirien que és massa fort i hauria donat un titular que no vull donar. Però posar un artefacte que pot explotar, amenaçar que 'si no fas el que jo et dic, explotarà', això té un nom."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut