Barcelona

Puigdemont demana a la Comissió de Venècia "col·laboració" per al referèndum pactat

El president català explica per carta l'oferta de diàleg al govern espanyol i la negativa d'aquest sobre el referèndum pactat

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat ja la carta a la Comissió de Venècia del Consell d'Europa per intentar buscar la seva "col·laboració" en un referèndum pactat amb l'Estat, després que JxSí pactés amb CSQEP buscar-ne l'aval

El govern hi explica les intencions de celebrar-lo i detalla l'oferta de negociació que va fer arribar a l'Estat i que l'executiu espanyol va rebutjar. El president també hi detalla que la Generalitat té "permanentment oberta la possibilitat de negociar" amb el govern espanyol.

Puigdemont es mostra convençut que el procés català serà de l'"interès" de l'organisme per la "transcendència política" que té.

El president ha revelat l'existència de la carta mentre debatia amb CSQEP aquest dimecres al ple del Parlament. 

 

En el ple, Lluís Rabell, ha retret al govern que vulgui "instrumentalitzar" el Pacte Nacional pel Referèndum i ha acusat l'executiu de "menystenir-lo". Puigdemont ha assegurat que és QSQEP qui "menysté el govern" per no assistir a la reunió de dilluns pel referèndum.

CSQEP considera la carta "una manipulació" de la resolució del Parlament

El portaveu parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela, ha considerat la carta a la Comissió de Venècia com una "manipulació grollera" del text aprovat per la Cambra que encarregava al govern a cercar l'aval i el reconeixement de la Comissió al referèndum.

Coscubiela hi veu només "aparença de compliment" ja que informa "com podria informar a una comunitat de veïns".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut